2021. január 11., hétfő

Almás lilahagymás céklasaláta

 


Nemrégiben a sógornőméknél kóstoltam meg ezt a salátát, és annyira ízlett, hogy elkészítettem magunknak is.

Hozzávalók, amiket használtam:

5 db közepes méretű cékla
2 db alma
2 db kisebb fej lilahagyma
fél citrom leve
1 nagy doboz tejföl
majonéz 
2 ek mustár
bors

Első lépésként a lilahagymákat vékonyra szeleteltem, megsóztam és jól meglocsoltam a citromlével. Félretettem pihenni. Ezután a céklákat héjában megfőztem.  Miután egy kicsit kihűlt meghámoztam és felkockáztam. A tejfölt elkevertem a majonézzel, mustárral, kapott finom frissen őrölt feketeborsot. Az almát alaposan megmostam, majd szintén felkockáztam. Ezek után tulajdonképpen csak beleborogattam a hagymát, céklát és az almát a majonézbe és jó alaposan összekevertem, és már készen is volt a saláta. Már frissen remek íze volt, de miután egy pár órát állt a hűtőben még jobban összeértek benne az ízek. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése