2020. május 20., szerda

Hagymás húsgombócok grillen sütve


Az idei első grillezés alkalmából kipróbáltunk valami újdonságot. Igazából az ötletet Anyu találta a neten és átküldte nekem, hogy egyszer ki kellene próbálni. 
Na persze miután megláttam a receptet beindult a fantáziám és gondoltam, ha már hétvégére grillezés van tervezve, akkor ezt akár el is készíthetjük. Szerencsére minden hozzávaló volt is otthon hozzá.

Hozzávalók, amiket használtam:

50 dkg darált sertés hús
1 egész tojás
1 kisebb fej hagyma apróra vágva
1 kk szárított fokhagyma
2 ek worchester szósz
2 ek mustár
1 kk pirospaprika
1 nagyobb csipet örölt kömény 
1 nagyobb csipet só
1 csipet bors
1 száraz zsemle beáztatva
3-4 fej hagyma, ezek mérettől is függ mennyi kell

A darált húst beletettem egy nagyobb tálba és hozzátettem az összes többi hozzávalót. A száraz zsemlét az vízben áztatás után alaposan kinyomkodtam, majd összedolgoztam az egészet.  A hagymákat megpucoltam, kettévágtam és leszedegettem a külső "héjakat", amikbe tölteni akartam a darált-húsos tölteléket. Gombócokat formáztam nagyjából a hagymahéjak méretében és két oldalról rátapasztottam a hagymákat. Utána fóliába csomagoltam és mentek a forró grillrácsra. A rácson folyamatosan forgattuk őket, de még így is egy-kettő azért jobban megsült, mint szerettem volna, miáltal pár darab hagyma sajnos "kárbaveszett", de szerencsére összességében a többi nagyon finom, enyhén karamellizált állapotot vett fel a sülés közben, melytől a töltelék is kellemes plusz ízt kapott.  

Az alábbi fotón a végeredmény tekinthető meg:





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése