2011. június 18., szombat

Málnás pavlova torta

Pár napja készítettem a finom főzött fagylaltot, amihez csak a tojássárgákat használtam fel, így volt 6 db tojásfehérjém meg plusz még kettő valamiből kimaradva. Ezt a meseszép és isteni finom málnás pavlova tortát sütöttem a rengeteg tojásfehérjéből (még szerencse, hogy ma voltak vendégeink is, így őket is meg lehetett kínálni a tortával). 
A 8 tojásfehérjét elkezdtem felverni habbá, mikor már kezdett sűrűsödni a hab fokozatosan adagolva hozzáadtam 35 dkg kristálycukrot, úgy, hogy a vége felé még hozzákevertem 2 ek étkezési keményítőt is, valamint, amikor már szép fényes volt a hab belenyomtam egy fél citrom levét. Egy sütőpapírral bélelt tepsire kanalaztam, majd 150 fokos sütőben kb. 50 percig sütöttem/szárítottam. Miután kihűlt 3 dl tejszínt kemény habbá vertem 2 ek porcukorral, amit rákanalaztam és megszórtam málnával a tetejét. Nyami:)))

10 megjegyzés:

  1. Hát ez is valami istenien néz ki, biztos nagyon finom lehet a friss málnával. Még ezt sem sütöttem soha, de most kedvet kaptam hozzá:)

    VálaszTörlés
  2. Brutálnagy és brutáljólnézki...Nagyon - nagyon guszta:))))

    VálaszTörlés
  3. Kedves Gabi,talán egy nap leszek olyan bátor és megpróbálom,isteni finom lehet!!!!

    VálaszTörlés
  4. Itt is köszönöm, nagyon finom volt!

    VálaszTörlés
  5. Látom te már rutinos vagy, a levágott szelet sincs megrogyva, csodaszép! :)))
    Én is ilyen nagyba gondolkozom legközelebb mikor jönnek a kedves rokonaim. :D Imádom ezt a könnyű nyári édességet! ♥

    VálaszTörlés
  6. trollanyu,
    Nálunk mindig nagy sikere van, így meg sok a tojásfehérje adja magát a pavlova:D

    Niki,
    Köszike:))

    Mellissina,
    Nem kell tőle félni:D

    Andi,
    Nagyon szívesen. Örülök, hogy ízlett nektek:)))))

    Barbi,
    Köszönöm.
    Azért sem mindig sikerül ilyenre:) De ez most tényleg nagyon jól lett:D

    VálaszTörlés