2011. június 15., szerda

Cseresznyés levelestészta

A hétvégén lent voltunk Velencén a telken és leszedtünk sok-sok cseresznyét. Valamennyit lefagyasztottam belőle, de sajnos erősen romlottak meg, ráadásul legnagyobb bánatomra még iszonyúan "húsos" is, a magozás folyamán kénytelen voltam egy nagyobb mennyiségtől megválni a "lakók" miatt,  de még így is elég sok maradt. Tegnap este ezt a süteményt kreáltam első körben.

Hozzávalók:

kb. 40 dkg magozott cseresznye
1 citrom héja és leve
2-3 ek cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 ek étkezési keményítő 1 dl vízben feloldva
1 csomag mirelite levelestészta

A cseresznyéket elkevertem a cukorral és elkezdtem felfőzni. Ráreszeltem a citrom héját és belenyomtam a levét is, valamint rászórtam a vaníliás cukrot. Mikor elkezdett felforrni a vízben feloldott étkezési keményítőt is hozzákevertem, amivel szépen besűrűsítettem. Egy hőálló tálba öntöttem, majd a kinyújtott levelestésztát a tetejére helyeztem, a szélen jól benyomkodva. 180 fokos sütőben kb. 30 percig sütöttem. A sütőből való kivétel után, egy kicsit hagytam hűlni, majd ráhelyeztem egy nagyobb méretű tányért és egy határozott mozdulattal átfordítottam az egészet, miáltal alulra került a levelestészta és a tetejére a cseresznye a szósszal. Egy kicsit alá/mellé folyt a leve, de a levelestészta szépen magába "szippantotta".

5 megjegyzés:

  1. Amilyen egyszerű, olyan nagyszerű! Remek ötlet :)

    VálaszTörlés
  2. tök jól néz ki, éppen van egy halom, "oszlásnak" indult cseresznye a hűtőben ....köszi.

    VálaszTörlés
  3. Citromhab,
    Köszönöm:D

    Garffyka,
    És milyen finom volt:))

    Beastie,
    Hajrá:))) Jó magozást!

    VálaszTörlés