A hétvégén lent voltunk Velencén a telken és leszedtünk sok-sok cseresznyét. Valamennyit lefagyasztottam belőle, de sajnos erősen romlottak meg, ráadásul legnagyobb bánatomra még iszonyúan "húsos" is, a magozás folyamán kénytelen voltam egy nagyobb mennyiségtől megválni a "lakók" miatt, de még így is elég sok maradt. Tegnap este ezt a süteményt kreáltam első körben.
Hozzávalók:
kb. 40 dkg magozott cseresznye
1 citrom héja és leve
2-3 ek cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 ek étkezési keményítő 1 dl vízben feloldva
1 csomag mirelite levelestészta
A cseresznyéket elkevertem a cukorral és elkezdtem felfőzni. Ráreszeltem a citrom héját és belenyomtam a levét is, valamint rászórtam a vaníliás cukrot. Mikor elkezdett felforrni a vízben feloldott étkezési keményítőt is hozzákevertem, amivel szépen besűrűsítettem. Egy hőálló tálba öntöttem, majd a kinyújtott levelestésztát a tetejére helyeztem, a szélen jól benyomkodva. 180 fokos sütőben kb. 30 percig sütöttem. A sütőből való kivétel után, egy kicsit hagytam hűlni, majd ráhelyeztem egy nagyobb méretű tányért és egy határozott mozdulattal átfordítottam az egészet, miáltal alulra került a levelestészta és a tetejére a cseresznye a szósszal. Egy kicsit alá/mellé folyt a leve, de a levelestészta szépen magába "szippantotta".
Hihetetlen jól néz ki!!!
VálaszTörlésAmilyen egyszerű, olyan nagyszerű! Remek ötlet :)
VálaszTörléstök jól néz ki, éppen van egy halom, "oszlásnak" indult cseresznye a hűtőben ....köszi.
VálaszTörlésCitromhab,
VálaszTörlésKöszönöm:D
Garffyka,
És milyen finom volt:))
Beastie,
Hajrá:))) Jó magozást!
Micsoda remek színe van
VálaszTörlés