2018. július 18., szerda

Tepsiben sült zöldségek fokhagymás-mustáros szósszal





Napok óta kívántam valami jó kis zöldséges ételt. A boltban a zöldséges pultnál nézelődve, némi tanakodás után az alábbi zöldségeket megvásárolva alkottam ezt a tepsis zöldséges finomságot.


Hozzávalók, amiket használtam:
1 nagyobb padlizsán
3 db cukkini
5 db sárgarépa
2 fej lilahagyma


A szószhoz:
5-6 evőkanál olaj
3-4 evőkanál mustár
3 gerezd fokhagyma
csipet só, bors
valamint friss majoránna


Az előkészítés viszonylag gyorsan ment, hiszen a zöldségeket alaposan megmosás után csak karikára vágtam, daraboltam.
A szósz hozzávalóit egy tálban jó alaposan összekevertem és rákanalaztam a zöldségekre, amikkel jó alaposan összekevertem, hogy mindenhova jusson a szószból. Ezután alufóliával lefedtem a tepsit és előmelegített 180 fokos sütőben 40 percig fólia alatt sütöttem, egy kicsit megint összekevertem az egészet, majd fólia nélkül addig sütöttem még, amíg már kellően megpuhult minden zöldség. A sárgagépának egy kicsit több idő kellett.
Magában is nagyon finom volt, de azért még sütöttem mellé egy kis fűszeres csirkemellet is.




A felső fotón még nyersen láthatók a zöldségek, alább pedig már a kész végeredmény tekinthető meg:



Nincsenek megjegyzések: