2016. július 11., hétfő

Sárgabarackos pite

Idén végre rengeteg sárgabarack termett a telken, így lehetőségem volt jó sok sárgabarack lekvárt eltenni a téli időszakra, és szerencsére volt annyi, hogy jutott némi finom süteményre is.

Hozzávalók, amiket használtam:

kb. 1 kg kimagozott sárgabarack
20 dkg vaj
25 dkg porcukor
2 evőkanál tejföl
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
6 db tojás
némi fahéjjal elkevert kristálycukor a tetejére

A szobahőrmésékletű vajat habosra kevertem a porcukorral. Ezután jöttek bele egyesével a tojássárgák. Miután jól elkevertem hozzáadtam a 2 evőkanál tejfölt, majd érkezett a sütőporral elkevert liszt. Közben a tojásfehérjéket kemény habbá vertem fel és végezetül óvatosan belekevertem a tésztába. A félbevágott barackokat szépen sorban belenyomkodtam a tésztába, majd 180 fokos sütőben 30 percig sütöttem. Miután kisült megszórtam fahéjas kristálycukorral még melegében. Ezután már csak azt kellett megvárni, hogy egy kicsit kihűljön és fogyasztható legyen.
Ebből a tésztamennyiségből nekem egy nagy méretű tepsinyi sütemény készült.

Nincsenek megjegyzések: