2016. június 2., csütörtök

Epres joghurthab


Kedves párom egyik este hazajött egy láda eperrel. Hirtelen felindulásból jól befalatoztunk mind belőle, de bőségesen maradt még. Sajnos az eper hajlamos a gyors megromlásra, így még aznap este készült némi eperlekvár a téli hidegebb hónapokra, de még így is maradt elég. Némi nézelődés után az interneten találkoztam ezzel a recepttel ITT, ami nagyon megtetszett.
Másnap be is szereztem a hozzávalókat és elkészítettem.

Hozzávalók, amiket használtam:

40 dkg eper
1 nagy és egy kisebb doboz natúr joghurt
fél citrom leve
3-4 evőkanál cukor
4 dl tejszín
1 csomag zselatin

Első körben az epret megszabadítottam a zöld részektől, jó alaposan megmostam, majd a citromlével és 2 ek cukorral összeturmixoltam. Közben a tejszínt felvertem kemény habbá, amibe belekerült szintén 2 ek cukor. Az eperpürét összedolgoztam a joghurttal. A zselatint egy üvegtálba szórtam egy kevés vizzel elkevertem, majd pár másodpercre mikroba tettem. Ezután jól eldolgoztam az epres-joghurtos masszába, majd hozzákevertem a felvert tejszínt is. Pár perc alaposabb keverés után poharakban adagoltam és pár órára hűtőbe tettem. Pár óra hűtés és már lehet is fogyasztani.

Nincsenek megjegyzések: