2015. augusztus 3., hétfő

Focaccia variációk

Tegnapi nap folyamán, mivel nem volt akkora hőség, hajlandó voltam bekapcsolni a sütőt. Délután Anyunál szedtünk a kertből egy csomó paradicsomot és friss rozmaringot, ami adta az ötletet, hogy legyen focaccia. Nagyon régen volt már egy kísérletem vele, de már én se igazán emlékeztem rá, így kimondottan üdítő volt ez az újdonság a házi étlapunkon. Némi hűtőáttekintés után, az ott található alapanyagokból variáltam a tésztára mindenféle feltétet.
Tésztának a pizza tésztámat használtam. 
Készült első körben csak friss paradicsomos, sóval, borssal, rozmaringgal és némi olajjal meglocsolva. Utána kolbászkarikák némi morzsolt sajttal megszórva. 

De volt paradicsomos, hagymás, sajtos, rozmaringos változat is.

Minden adagot 190 fokon kb. 20 percig sütöttem. 


Ami igazán nagy újdonság volt az a tonhalas verzió - a fenti képen látható. Mivel én nem igazán kedvelem a halat, nagyon ritkán kerül az asztalunkra. De most úgy éreztem, hajlandó vagyok egy kis kísérletezésre. A tonhalasra került paradicsom, hagyma, morzsolt sajt és egy fél kis konzerv olajos tonhal, valamint némi bors a tetejére. Jelentem nekem ez ízlett a legjobban :)

Nincsenek megjegyzések: