2015. március 21., szombat

Tepertős krém


Nem is igazán emlékszem mikor ettem utoljára tepertős krémet. Gyermekkoromban emlékszem Anyu sokszor készített és nagyon szerettem is. Valamelyik nap a kolléganőm kérdezte, hogy nem kérek-e finom friss tepertőt, most vágtak disznót és van eladó. Naná, hogy kértem, mert a párom is szereti én sem vagyok ellene a sima tepertőnek. Mivel 1 kg-ot vettem, gondoltam készüljön belőle valami más is. Így jutott eszembe ez a régi-régi finomság.

Hozzávalók, amiket használtam:

30 dkg tepertő
4 db tojás
1 fej lilahagyma

bors
2 ek mustár

Az elkészítése is roppant egyszerű, mert az összes hozzávalót - kivéve a fűszereket és a mustárt - szépen ledaráltam a húsdarálóval. Utána fűszereztem, jól összekevertem és tulajdonképpen készen is voltam vele. Már csak friss kenyeret kellett hozni hozzá és már lehetett is falatozni. 

Nincsenek megjegyzések: