2015. február 4., szerda

Sült oldalas


Egy kicsit eltűntem a blogról az utóbbi időben. Sajnos erős időhiányban szenvedek... De most hztam egy isteni finomságot. Bár én nem vagyok egy nagy disznóhús rajongó, de mostanában többször is került az asztalunkra ez a fajta sült oldalas. 

Hozzávalók, amiket használtam hozzá:

1 szép méretes oldalas

fűszerek:
- kömény
- bors
- só

Az "öntethez":

3-4 ek barbecue szósz (édes fajta)
2 ek méz
2 ek ketchup
6-7 db fokhagyma gerezd lepréselve
1 fej hagyma

Az oldalast jó alaposan mindkét oldalán befűszereztem a sóval, borssal és a köménnyel. Egy éjszakára becsomagolva alufóliába, vagy folpackba hűtőben pihentettem. Ezután előmelegített közel 200 fokos sütőben 1,5 vagy 2 órán keresztül lefedve sütöttem, úgy, hogy némi vizet öntöttem az edény aljába. Ezután az öntetet készítettem el, ami végül is abból állt, hogy az összes hozzávalót elkevertem egy tálkában. A húsról levettem a fedőt és gondosan megkentem az oldalas minden részéta fokhagymás szósszal, valamint a feldarabolt hagymát is alászórtam a hús alá. Ezután fedés nélkül sütöttem az oldalast addig, amíg szépen pirulni kezdett. Utána már csak falatozni kellett és gondosan kitunkolni a szósz, ami az edény aljában összegyűlt:)

1 megjegyzés:

H. Mária írta...

Nagyon guszta. El nem tudom képzelni, hogy milyen ízhatások vannak, pl. méz. Ezért vennem kell a bátorságot és kipróbálom.