2014. április 2., szerda

Diós habos szelet

Bár nem igazán szeretem a diós dolgokat, de ez a sütemény gyorsan belopta magát a szívembe kóstolás után. Viszonylag gyorsan és egyszerűen elkészíthető, könnyed, finom sütemény.

Hozzávalók, amiket használtam:

A tésztához:

26 dkg vaj
30 dkg cukor
4 tojás sárgája
40 dkg liszt
1 csomag sütőpor

6-7 evőkanál sárgabarack lekvár
Habos teteje rész:
4 tojásfehérje
22 dkg kristálycukor
20 dkg darált dió

A vajat habosra kevertem a porcukorral. Utána egyesével hozzáadom a tojássárgákat. A lisztet kimérem és jól elkeverem benne a sütőport. Ezután beledolgozom a vajas-tojásos masszába. Egy nagy méretű tepsit kibélelek sütőpapírral, majd belenyomkodtam a tésztát. Megkentem sárgabaracklekvárral.
A tojásfehérjéket kemény habbá vertem fel, majd hozzáadagoltam a kristálycukrot és végezetül a darált diót. Ezt a diós krémet rákentem a sárgabarack lekvárra, majd előmelegített 180 fokos sütőben kb. fél óráig sütöttem.

2 megjegyzés:

Nelli írta...

Hasonló szerintem az általam ismert mágnás diós pitéhez. Nagyon finom lehet a Tiéd is :-) Olyan jóóó, hogy jöttél!

Konyhavirtuóz írta...

Jujj, nagyon fincsi lehet! Azt meg inkább ne számolgassuk, hogy fél kiló cukor van benne.:))