2013. november 16., szombat

Pácolt camembert sajt


Szegény blogom rendesen elhanyagoltam, de tény és való, hogy kevés újdonságot próbálok ki mostanában. De végre hoztam ide valami nagyon-nagyon újat, finomat, menyeit!
Az utóbbi hetekben már a harmadik adag pácolt camembert érlelődik a hűtőben. Az elkészítése egyszerű, bár 2-3 hét kell neki, hogy igazán finom legyen, de azért időként meg kell kóstolni, hogy megfelelően érnek-e benne az ízek:D

Hozzávalók:

2 egész camembert sajt
(nem kell drága, elég egy egyszerűbb változat, hiszen erősen változni fog az íze)
3-4 gerezd fokhagyma
1 közepes méretű hagyma
4-5 db apró chilipaprika
1-2 dl olaj
bors

Elsőként kerestem egy olyan üveget, amit jól le tudtam zárni és elfértek benne a hozzávalók. A camembert sajtokat négy részre vágtam. A hagymát és a fokhagymát felkarikáztam, chilipaprikát összedaraboltam. A hagyma, fokhagyma és a chilik egy részt beletettem az üveg aljába, erre pakoltam rá a feldarabolt sajtokat, majd beleszórtam a maradék fokhagymát, hagymát chilipaprikát. Megszórtam némi frissen őrölt borssal, majd felöntöttem olajjal, hogy a sajtokat teljesen ellepje. Az üveget lezártam és 2-3 hétre hűtőbe tettem, hogy jól összeérjenek benne az ízek. Egy hét után azért megkóstoltam, de igazán jó állaga és íze 2 hét után lett neki.


1 megjegyzés:

tücsi írta...

Szia Gabi! Nagyon régen jártam Nálad, de lassan visszatérek a blogoláshoz. Nagyon jó, hogy rátaláltam erre a szuper receptedre, ezt a fiúknak látni kell. Imádják a sajtokat, de erről a módszerről még ők sem beszéltek v. csinálták volna.Annyira jó ötlet, hogy megcsinálom a fiúknak karácsonyi ajándéknak. Addig nem beszélek róla!!! Köszönöm!!!:))