2013. április 24., szerda

Sztroganoff csirke

Nagyon régóta szerettem volna kipróbálni a sztroganoff-os csirkét, de a gomba miatt nehéz, mivel a gyerek nem szereti, a kedves férjem meg egy picikét allergiás a gombára, így csak ritkán eszik gombás ételt.  Ezért csak tologattam ezt a finomságot is, hogy majd egyszer. De most végre csak sikerült megfőznöm. Nekem nagyon ízlett, drága leányzómnak hiába szedtem ki belőle a gombákat, csak fintorgott rá és inkább üresen ette a tésztá (no comment). Viszont nekem nagyon ízlett:D

Hozzávalók, amiket használtam:

50 dkg csirkemell
1 üveges gomba
3 db csemege uborka

1 kisebb fej hagyma
2 dl tejszín
só, bors,
1 ek-nyi liszt

A  hagymát apróra vágtam és egy kevés olajon megdinszteltem. A csíkokra vágott csirkemellet sóztam, borsoztam és megpirítottam a hagymán. Utána jött hozzá a gondosan lecsöpögtetett gomba, amit szintén sütöttem egy pár percig. Ezután megszórtam a liszttel összekavartam, majd felöntöttem a tejszínnel. Ezután tettem hozzá a karikákra vágott uborkát, amivel összefőztem az egészet. Főtt tésztával tálaltam.

1 megjegyzés:

tücsi írta...

Az üres tésztaevés az nálunk is ismert - unokáim - ha nem tetszik nekik a mártás. Nem tudják, hogy mi a jó....de majd később rájönnek. Finomat készítettél:-))