2013. március 19., kedd

Málnás mascarponés torta

Szegény blogom, mostanában alig írok ide új receptet. Bár az is igaz, hogy nem is igazán van kedvem továbbra sem konyhagályázni:( De azért néha-néha még sikerül valami újdonság. Átrendezgetem a mélyhűtőt, mert simán nem emlékszem már, hogy mik vannak otthon... Ennek eredményeképpen ráakadtam a még ősszel eltett málnáimra, amikből, hirtelen felindulásból összedobáltam ezt a finom málnás tortát. Egy vasárnap ebéd utáni könnyed desszert.

Hozzávalók, amiket használtam:

Tésztához:

10 dkg vaj
5 ek liszt
1 ek kakaópor
4 db tojás
4 ek cukor
csipet só

A fehér krémhez:

30 dkg házi krémsajt vagy mascarpone
3 ek cukor
4 dl tejszín
1 ek zselatin
2 csomag vaníliás cukor

Málnás réteghez:

25 dkg mirelite málna
2 ek cukor
1 ek zselatin

Első lépésben a tésztát készítettem el. A vajat habosra kevertem a 4 ek cukorral, majd egyesével hozzáadtam a tojásokat, majd pedig a lisztet, amibe belekevertem a kakaóport. Egy csatos tortaformát kibéleltem sütőpapírral és beleöntöttem a kakaós masszát. 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütöttem.

A krémsajtot egy tálba tettem, hozzáadtam a cukrokat és a felvert tejszínt. Jól összedolgoztam. A zselatinhoz adtam egy kevéske vizet, majd a mikroban éppen, hogy csak felmelegítettem, majd gyorsan belekevertem a masszába. 

A málnát egy kisebb lábasba borítottam, megszórtam cukorral. Miután felmelegedett hozzáadtam a zselatin, amivel főztem még egy pár percig. 

A kihűlt kakaós tésztára, amit benne hagytam a csatos formában rásimítottam a fehér krémet. Egy kis időre hűtőbe tettem, amíg a málnás réteg ki nem hűlt annyira, hogy rádolgozható legyen a krémre. Miután kellően kihűlt felkerült a tetejére a málnás rész is:D Ezután hűtőbe tettem még legalább egy órára, hogy szépen összedermedjen.

Nincsenek megjegyzések: