2012. november 9., péntek

Rakott karfiol

A rakott ételekkel egyetlen egy problémám szokott csak lenni, hogy elég sok mosatlannal jár az előkészítése. De ettől függetlenül elég sokfélét szoktam alkotni a konyhámban. Nagyon szép karfiolt vásároltam a piacon, így most őrá esett választásom. Mind a hármunknak nagyon ízlett, bár az is igaz, hogy mind szeretjük a karfiol.

Hozzávalók, amiket használtam:

1 jó nagy fej karfiol
2 kk vegeta
60 dkg darált hús
1 fej hagyma
pirospaprika, só, bors
2 bögre rizs 4 bögre víz
tejföl és sajt a tetejére

A karfiolt megszabadítottam a zöldjétől, amit gondosan félretettem drága tengerimalacainknak:D Utána megfőztem enyhén vegetával ízesített vízben. 
A rizst megpirítottam egy kevés olajon, majd kétszeres mennyiségű vízzel megfőztem. 
A hagymát apróra vágtam és olajon megdinszteltem, majd hozzáadtam a darált hús és a fűszereket, amikkel jól összesütöttem. 
Egy kisebb méretű tepsit kikentem olajjal, majd az aljában helyeztem a karfiolok felét. Ezután jött a rizs fele, erre érkezett a darált hús, majd a rizs maradéka és végezetül a karfiol többi része. A tetejét megkentem tejföllel és egy kevés sajtot is reszeltem rá. 180 fokos sütőben kb. fél órát sütöttem.

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Saláta borral, innen vettem: A magyar úri család konyhája c.

DebiGabi írta...

Kedves Nevtelen
ezt a megjegyzést nem igazán értem mit jelent:(

tücsi írta...

Az igaz, hogy ez a finom egytálétel hamar elfogy, a mosogatni való meg szaporodik! Nem vagy ezzel egyedül.:(