2012. augusztus 29., szerda

Rozmaringos krumpli

Elkezdtem barátkozni a rozmaringgal. Régóta hallottam már róla, de eddig valahogy nem tudtam rávenni magam, hogy használjam is. Többen is említették már, hogy a krumplihoz kimondottam való fűszernövény. Pár éve a kiskertünkben Anyunál ültettem is, de nem végül nem használtam fel, és a következő évre még elfagyott szegényke. Most viszont eljött a barátkozásunk első fázisa, amikor a család elé került köretként. Szerencsére annyira ízlett mind a hármunknak, hogy a jövőben biztosan tovább fogom mélyíteni barátságunkat:)

Hozzávalók, amiket használtam:

10-12 db kisebb méretű krumpli
2-3 ek olívaolja
2-3 szál rozmaring
némi só

A krumplikat jó alaposan megsikáltam és egy kicsit előfőztem őket. Utána mindegyiket ketté vágtam és egy kiolajozott hőálló tálba pakolásztam. Az olívaolajba beledaraboltam a rozmaringot, sóztam és meglocsoltam vele a félbevágott krumplikat. 190 fokos sütőbe tettem és addig sütöttem kb. 30 percig, amíg megpuhult teljesen a krumpli. 
Tényleg remekül kiegészíti a rozmaring a krumpli ízét, egészen fantasztikus lett tőle az íze, nagyon finom bármilyen hús mellé köretnek. 

Nincsenek megjegyzések: