2012. július 4., szerda

Sztracsatella fagyi

Ebben a napok óta tartó iszonyatos hőségben nem igazán tudom rávenni magamat, hogy süssek valamit. De fagyikészítésre szinte bármikor rá lehet venni, hiszen ehhez nem kell túl komoly erőkifejtést tennie az embernek és a végeredmény még hűsíti is erősen:))))

Hozzávalók, amiket felhasználtam:

25 dkg házi krémsajt
2 dl tejszín
1 dl tej
2 evőkanál vanília aroma
4 evőkanál porcukor
5 dkg étcsokoládé

A krémsajtot, a tejet és a tejszínt habverővel jól összekevertem. Hozzáadtam a vanília aromát és a cukrot is. Az étcsokoládét sajtreszelőn belereszeltem a krémbe és utána rögtön ment a fagylaltgépbe, ami kevergette közel fél órán keresztül. Mivel a fagylalttölcsérek elfogytak és ebben a melegben nem igazán szeretnék újakat sütni, így "csak" tálkákból kanalaztuk roppant jóízűen befele:D

4 megjegyzés:

Konyhavirtuóz írta...

Finom lehet! Szerinted fagyigép nélkül is el lehet készíteni, vagy nem lesz elég krémes?

DebiGabi írta...

Szerintem mélyhűtőbe téve a jól elkevert krémes alapot, időnként alaposan átkeverve el lehet készíteni gép nélkül is.
Bár megmondom őszintén én még nem próbáltam így, de egy próbálkozást lehet vele tenni.

Illéskrisz Konyhája írta...

A gyümölcsfagyik után ez a kedvenc fagyi! Elklne most is előttem egy adag...:o)

DebiGabi írta...

Illéskrisz,
Én szinte csak gyümölcsfagyikat szeretem, ezt inkább a gyermek és az uram fogyasztotta.
Nálam citromfagyi a Nr. 1.:D