2012. május 27., vasárnap

Epres-őszibarackos leves

Többször említettem már, hogy kislányom kedvenc gyümölcse az eper, így mostanában szinte mindig van otthon. Igyekszem is mindenféle új finomságot alkotni belőle, azon felül, hogy csak úgy natúr esszük folyamatosan. Mai ebédünkhöz ezt a nagyon finom epres-őszibarackos levest találtam ki.

Hozzávalók, amiket felhasználtam:

25 dkg eper
1 üveg konzerv őszibarack, ebből saját házit használtam, de remek a bolti is:D
2 dl tej
1 csomag főzős vaníliás pudingpor
egy csipet fahéj
egy csipet gyömbér
10-12 szem szegfűszeg
4-5 kanálnyi cukor
2-3 karika citrom

A vizet feltettem melegedni a fűszerekkel és a citromkarikákkal együtt. A tejben elkevertem a vaníliás pudingport, amit hozzákevertem a fűszeres léhez, amikor felforrt. Besűrűsítettem vele. Közben az epret jól megmostam és négy részre vágtam, valamint az őszibarack befőttet is feldaraboltam. Csak amikor már besűrűsödött a lé, akkor tettem bele a gyümölcsöket, így csak 2-3 percig főztem együtt, - így az eper nem esett eljesen szét - az egész levest, pár keveréssel. Jól lehűtve tálaltam:D

3 megjegyzés:

Illéskrisz Konyhája írta...

Van még eprem a szüretből és barackom is...Semmi nem tart vissza, hogy elkészüljön. Jól jégbe hűtve, igazi nyári csemege! Mentettem! Köszi.

DebiGabi írta...

Illészkrisz,
Remélem ízleni fog nektek is, nálunk Nr. 1. :)

Belly írta...

Nagyon finom lehet....