2012. január 3., kedd

Sajtos keksz

Számomra a főzés, sütés mindig egy remek kikapcsolódás volt. Teljes mértékben ki tudtam kapcsolni minden  gondom, bajom. Sajnos az utóbbi pár hétben nem igazán működik... Majdhogynem arra szintre jutottam, hogy zavar, idegesít, hogy be kell mennem a konyhába. Nem is igazán tudom rávenni magamat, hogy nagy extrákat alkossak, inkább csak a legminimálisabb és legegyszerűbb táplálék kerül kedves családom elé. 
Nemrégiben találkoztam ezzel a sajtos keksz recepttel ITT. Tegnap - mivel még nem dolgoztam  - estefelé elkészítettem. Ez egy nagyon finom és gyorsan, egyszerűen elkészíthető sós kekszféle, amit erősen ajánlok minden sajtkedvelő figyelmébe.  Egy apró hibát viszont  elkövettem. Csak egy adagot sütöttem:P Legközelebb alapból duplával fogok kezdeni, mert majdnem elfogyott az egész már este frissen sütés után, annyira ízlett mind a hármunknak:))))

Hozzávalók:

15 dkg cheddar sajt
5 dkg trappista sajt
10 dkg vaj
1 egész tojás
1 tk mustár
csipet só
15 dkg liszt

A sajtokat lereszeltem egy tálba, majd minden egyéb hozzávalóval összedolgoztam. Becsomagoltam folpackba és pihentettem 2 órát a hűtőben. Miután a hűtőből kivettem hengerformájúra gyúrtam és kb. 5 mm vastagságú korongokat készítettem. Egy tepsit sütőpapírral kibéleltem és 180 fokos sütőben 12-15 perc alatt aranybarnára sütöttem a sajtos kekszeket.

6 megjegyzés:

Csibe írta...

Gabi, szép kis kekszeid vannak :) örülök, hogy tetszik!

DebiGabi írta...

Csibe,
Én köszönöm ezt a remek kis receptet:D

ginko írta...

Mindkettőtöknek köszönöm!!! Szuper, máris próbálom!! Ja és B.U.É.K!!

Illéskrisz Konyhája írta...

Elképzelem, milyen finom ropogós sós keksz....Nagyon jó recept, máris elkértem!

ginko írta...

Visszatértem elmondani, amit nem lehet mert szó az nincs....áááá! Megsütöttem, szuper!!!

DebiGabi írta...

Illészkrisz,
Jó sütögetést:)

Ginko,
Remélem Te már dupla adaggal kezdted! :D