2012. január 9., hétfő

Forralt bor

Alapvetően nem igazán tartozom a borkedvelők közé, de így télen egy hideg estén kimondottan jólesik elkortyolgatni egy kis házilag készített forralt bor. Kedves férjem-uram kapott nemrégiben 1,5 liter nem igazán jó minőségűnek mondható bort, amit már egy ideje kerülgettünk, tettünk jobbra-balra. Kidobni sajnáltam voltan, így szombat este felhasználtam belőle a felét.

Hozzávalók és amik belekerültek a forralt borba:

0,75 liter fehérbor
3 db csillagánizs
6-8 szem rózsabors
6-7 szem szegfűszeg
1 ek forralt bor fűszerkeverék (Kotányi féle)
fél darabka fahéj
2-3 ek cukor
4 karika narancs héjastul

A bor beleöntöttem egy kisebb méretű lábasba. Ezután szép sorjában beleszórtam a fűszereket. Jól felforraltam törpapás és okoska bögrékbe töltöttem, és más lehetett is kortyolgatni. Jó fűszeres, erős íze lett, engem egy kicsit fejbe is kólintott, de ez most kimondottan jólesett:))))

1 megjegyzés:

Csibe írta...

Így vagyok a borral én is, de egy kis forralt bor lecsúszik :)