2011. december 9., péntek

Fetával-olívabogyóval töltött csirkemell

Szeretem a csirkemellet mindenfélével tölteni. Pár napja a fetasajtra és az olívabogyóra esett a választásom a tölteléknél. Remek választás volt, mert nagyon jól kiegészítették egymást és nekem a csirkéhez is nagyon passzoltak ezek az ízek. 

Hozzávalók

3 db fél csirkemell
20 dkg fetasajt
1 kis üveg olívabogyó
kevés olaj
só, bors

A csirkemellfiléket vékony szeletekre vágtam egy kicsit kiklopfoltam, sóztam borsoztam. A kinyújtott szeletekre tettem a sajtot és az olívabogyót, majd feltekertem, vagyis tulajdonképpen "bebugyoláltam":) Egy hőálló tálba pár csepp olajat tettem és jól elkentem, erre helyeztem egymás mellé a töltött csirkemelleket. A tetejére tekertem még egy kevéske színes borsot. Mivel édes lányom nem eszi sem a fetasajtot sem az olívabogyót neki csak szimplán trappista sajttal töltöttem a húsokat, így is nagyon finom. 180 fokos sütőben alufólia alatt sütöttem 30 percig. Miután levettem az alufóliát a saját levével egy kicsit átlocsoltam a húsokat, majd fólia nélkül további 20 percig sütöttem, amíg a teteje már kezdett egy kicsit megpirulni. Köretnek rizs került a tányérra a töltött húsok mellé. 

6 megjegyzés:

Aleda írta...

Nagyon guszta ez a töltött csirkemell!

trollanyu írta...

Istenien néz ki, de nálunk az olivát rajtam kívül senki nem eszi meg, sajnos. Nekem viszont jöhet:)

Petra írta...

De jó! Pont ma szemeztem a hűtőben a feta sajttal, és nem tudtam dönteni, hogy mit is készítsek belőle. Most már igen! Köszi. :)

DebiGabi írta...

Aleda,
Köszönöm szépen!

Trollanyu,
Bármikor nagyon szívesen:)

Petra,
De jó! Örülök, hogy segíthettem! :o)

timke írta...

Szia, nagyon jól néz ki ez a csirkemell :))
Ma próbálom elkészíteni...
Az lenne a kérdésem, hogy úgy is töltöttél-e csirkemellet, hogy nem vágtad szeletekre? (tudom, hogy nagyon egyszerű, de én annyira béna vagyok a szeletelésben, csak csúnya szeletek lesznek... ;))
Ilyen esetben is ennyi ideig tart
a sütés?
üdv
Timke

DebiGabi írta...

Szia Timke,

Általában megkísérlem feldarabolni a csirkemellet, de nekem sem szokott mindig normálisan sikerülni, legtöbbször nekem sem szépek, sőt :D
Szerintem, ha nem vágott szét tovább kell sütni, mert vastagabb marad a hús, bár a csirke viszonylag gyorsan átsül.

Üdv. Gabi