2011. november 25., péntek

Vitamin saláta zsemlében

Vannak ételek, amik az egyszerűségük miatt a finomak. Ezt a salátát a kislányomtól tanultam!!! A héten egyik nap a suliba kértek 1 főtt tojás, zsemlét, tálat és egy kanalat. Nem tudtam elképzelni, hogy mire kell nekik., ráadásul fogalmazás órára... Persze aznap az első kérdésem volt a leányzóhoz, hogy mit készítettek ezekből a hozzávalókból. Édes lányom elmondta, hogy vitamin salátát csináltak. Ehhez használtak még almát, uborkát és tejfölt. Alma, uborka, főtt tojás??? Egyben? Brrr. Első hallásra nem igazán nyerte el a tetszésemet, de a kisasszonynak annyira ízlett, hogy kérte csináljunk otthon is. Gondoltam először csak egy kisebb mennyiséget, óvatosan, mert erősen féltem ettől az összeállítástól. Örömmel jelentem az első kóstolás után megcsináltam a maradékot is!!! Tényleg nagyon finom így együtt. A hétköznapi sietős nap végén egy egyszerű, könnyű kis vacsorára pont megfelelő.

Hozzávalók, amiket használtam:

6 db zsemle
2 db alma
fél kígyóuborka
1 nagy doboz tejföl
4 db főtt tojás
némi só


A zsemléknek levágtam a tetejét, úgy hogy "kibelezés" után le lehessen még csukni a tetejét. A belsejét, egy tálba tettem. Az almát, uborkát, főtt tojásokat kockára vágtam és ment a zsemlebél mellé. Ráöntöttem a nagy doboz tejfölt egy picit megsóztam és jó alaposan összekevertem, majd beletöltöttem a zsemlékbe. Ezután már lehetett is fogyasztani. Szívesen ajánlom bárkinek, bár első hallásra elég érdekes az összeállítás, de tényleg jóízű lett!!!

2 megjegyzés:

Petra írta...

Remek ötlet! Ki fogom próbálni! :)

DebiGabi írta...

Petra,
Egy próbát mindenképpen megér. Meglepő, hogy milyen kellemes íze van ennek az összeállításnak.