2011. szeptember 4., vasárnap

Szőlőmártás

Nagyon szeretem a húsokat gyümölccsel kombinálva tálalni, fogyasztani. Bár a szőlő nem tartozik a kedvenc gyümölcseim közé, időként azért falatozok belőle. Tegnap a piacon vettünk kétféle szőlőt, amiknek nagyon jó íze van. Mivel szokás szerint előjött a tanácstalanság az ügyben mi legyen az ebédünk, némi tanakodás után a szőlő szemezgetése közben jött az ötlet, mi lenne, ha szőlőmártást lenne valamilyen hússal. Kicsit nézelődve az interneten találtam is többféle változatot, de egyik sem nyerte el teljes mértékben a tetszésemet, így végül a saját fejem után mentem, mint sokszor máskor:))))

Hozzávalók, amiket használtam:

4 dl szőlő lé (dobozos)
1 csomag vaníliás puding
2 ek cukor
1 ek citromlé
kb. 15 dkg kimagozott vörös és fehér szőlő

A 4 dl szőlőlében elkevertem a pudingport, a cukrot és a citromlevet. Lassú tűzőn folyamatos kevergetés mellett besűrítettem. A szőlőszemeket jól megmostam, félbevágtam és kiszedtem a magokat belőle, majd beleborítottam a sűrű masszában és jól elkevertem, de nem főztem. Natúr csirkemellet sütöttem, amire simán rákanalaztam a szőlőmártást, valamint rizs került még a tányérra köretként. Aki szereti a gyümölcsöt hússal jó szívvel tudom ajánlani, mert ritka érdekes ízösszeállítás sikerült így létrehoznom.

5 megjegyzés:

trollanyu írta...

Én is nagyon szeretem a húsokat gyümölccsel párosítva:) Nagyon guszta, fincsi lehet a szőlőmártás, bár nálunk tonnaszámra lehetne szőlő, az is elfogyna.

Bianka írta...

Nagyon finom

DebiGabi írta...

Trollanyu,
Így mártásban nagyon finom volt a húsival:D

Bianka,
Köszke:)

tücsi írta...

Nálunk a húgom szeret gyümölcsöt húsos étel mellé készíteni, de én is szeretem, akár édeshez akár sós ételhez. Nagyon jól néz ki a mártásod, étvágyat csinál!!!!

DebiGabi írta...

Tücsi,
Finom volt együtt nagyon:D