2011. szeptember 20., kedd

Nagyon fokhagymás sült tarja

Vannak ételek, amiket ritkán készítek. Igazság szerint disznóhúst szinte sosem szoktam sütni-főzni, de pár napja - nem is tudom miért - egy nagyon fokhagymás sült tarjára vágytam... Ennek következtében hazafele persze vettem is egy nagyobb darabot, amit megsütöttem vacsorára.

Hozzávalók, amiket használtam:

1 kg tarja
1 fej fokhagyma
1 fej hagyma
2-3 csipet majoránna
csipet fekete bors
egy kevéske olaj a tepsi aljába

A tarját felvágtam kb. 1 cm-es szeletekre. Mind a két oldalát fűszereztem, sóztam. Egy tepsi kikentem egy kevés olajjal. A fokhagymát és a hagymát apróra vágtam és szórtam a húsok alá és a tetejére is. Alufóliával letakartam a tepsit és 180 fokos sütőben 1 órán át így pároltam. Majd levettem róla a fóliát és további legalább 1 órán át sütöttem, amíg szép színe lett és a leve, amit eresztett, majdnem teljesen elpárolgott. Köretnek párolt rizs került mellé. A hús nagyon jóízű, nem száraz, egészen omlós lett.

7 megjegyzés:

trollanyu írta...

Szerintem ez isteni lehetett a sok fokhagymával:) Miért nem szoktál disznóhúst készíteni? Nálunk a csirkemell a legkelendőbb, de azért a disznót is megeszik.

DebiGabi írta...

Trollanyu,
Nem igazán szeretem és sajnos a szervezetem sem:( 2-3 évente szoktam csak enni...
Így nálunk is főként a csirke és a pulyka a fő húsfogyasztásunk.

Bianka írta...

Fokhagymából sosem elég

Vicuska írta...

Szeretem a fokhagyma ízét, aromáját a húsokon!

DebiGabi írta...

Bianka,
Nem bizony:)

Vicuska,
Mi is nagyon.
Szerencsére édes leányzóm is kezd rájönni, hogy a fokhagyma nem is annyira rossz:P

Illéskrisz Konyhája írta...

Nagyon jól hangzik! Vittem a receptjét, köszi! Hű de éhes lettem...

DebiGabi írta...

Illéskrisz,
:)