2011. július 13., szerda

Sárgabarack krémleves

Egy igazán üdítő, frissítő krémleves sárgabarackból ebben a nagy hőségben. Mivel most van a szezonja a sárgabaracknak érdemes kipróbálni. Gyorsan elkészíthető, nem igényel főzést sem.

Hozzávalók, amiket használtam:

kb. 25 dkg kimagozott sárgabarack
2 dl tejszín
2-3 ek porcukor
450 gr-os natúr joghurt
2 ek vaníliaaroma
késhegynyi fahéj

A sárgabarackot forró vízben kb. egy percig főztem, hogy könnyen lejöjjön a héja. Ezután kimagoztam és botmixerrel összeturmixoltam a cukorral, a fahéjjal és a vanília aromával. Ezután hozzáöntöttem a joghurtot és a tejszínt, jól összekevertem. Hűtőbe tettem, hogy jól kihűljön és már lehetett is fogyasztani.

8 megjegyzés:

Edó írta...

Egy rugóra jár az agyunk!!:)Én is épp erre készülök pár napja,mentával!Nagyon finom.

Petra írta...

Tetszik ez a főzés nélküli receptváltozat. A fotón is nagyon guszta.

Bianka írta...

Nagyon finom

Illéskrisz Konyhája írta...

Nagyon guszta! Ebben a hőségben külön díjazom, hogy főzés nélkül is elkészíthető!!! Finom, krémes...HMMM

Belly írta...

Írtó guszta!

Viki írta...

Nagyon guszta, s olyan étvágygerjesztő.

DebiGabi írta...

Edó,
Finom lehet mentával is. Én is kipróbálom, van is a konyhaablakomban egy csomó menta:D

Petra,
Ebben a melegben szerintem senki se főz szívesen. Szeretem az ilyen leveseket.

Bianka,
Finom bizony:D

Kriszta,
Jó sűrű lett az állaga, tulajdonképpen lehet még hígítani is, bár én szeretem, amikor ilyen:)

Belly,
Köszike:D

Viki,
Nagyon jó kis üdítő leves ebben a hőségben.

mellissina2 írta...

Kedves Gabi!
Az egész sárgabarack blokk szuper guszta!!!!