2011. július 27., szerda

Lilahagymás bagett

Továbbra is nagyon szeretem és sokat használom a bagett sütőformámat. Nemrégiben egy kicsit feldobtam a sima bagetteket egy kis lilahagymával. Remek lett így is az íze.

Hozzávalók:

50 dkg liszt
250 ml tej
csipet cukor
5 dkg friss élesztő
1 kk só
10 dkg olvasztott vaj
1 fej nagy fej lilahagyma
picike olaj, só, bors
 
A lilhagymát apróra vágtam kevés olajon megpirítottam, sóztam és borsoztam. Először a tejbe belemorzsoltam az élesztőt, jött a cukor, némi langyosítás után hagytam szépen felfutni.  Ezután összegyúrtam az egészet minden hozzávalóval, úgy, hogy a pirított lilhagymát is beledolgoztam a tésztába. Egy konyharuhával letakartam és pihentettem 20 percig. Utána három részre osztottam, hengerformájúra alakítottam és beletettem a bagett sütőformába, újabb pihentetés fél órán át, végül 200 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készresütöttem.

9 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon szépek lettek

Beastie írta...

fuhuhú, de jó ötletet adtál :)

Petra írta...

Nagyon jól hangzik! Szépek lettek a bagettjeid. :)

trollanyu írta...

Gyönyörű bagetteket sütöttél:) Már egész tökélyre fejlesztetted a bagettkészitést:)

Chef Viki írta...

Jajjjjjjjjjjj, de meseszépek!

Jöhetne kacsazsírral vagy vajjal egy példány...

Maimoni írta...

Gyönyörűek...!

Illéskrisz Konyhája írta...

Nagyon guszta bagettek! Jó recept! Elkérem, köszönöm!

DebiGabi írta...

Köszönöm szépen mindenkinek a dicséreteket:)))
Nagyon jólesik ám! :D

Gesztenye receptjei és Bonbon mánia írta...

Gabi! Nagyon szépek lettek.
Én is imádom a bagett formámat.
Beastie tanácsára én még belehúzom a formát egy sütőzacskóba és úgy sütöm ki. Csodás ropogós héjú bagettek lesznek:-))
Ezt a lila hagymásat ki kell próbálni:-)