2011. június 18., szombat

Málnás pavlova torta

Pár napja készítettem a finom főzött fagylaltot, amihez csak a tojássárgákat használtam fel, így volt 6 db tojásfehérjém meg plusz még kettő valamiből kimaradva. Ezt a meseszép és isteni finom málnás pavlova tortát sütöttem a rengeteg tojásfehérjéből (még szerencse, hogy ma voltak vendégeink is, így őket is meg lehetett kínálni a tortával). 
A 8 tojásfehérjét elkezdtem felverni habbá, mikor már kezdett sűrűsödni a hab fokozatosan adagolva hozzáadtam 35 dkg kristálycukrot, úgy, hogy a vége felé még hozzákevertem 2 ek étkezési keményítőt is, valamint, amikor már szép fényes volt a hab belenyomtam egy fél citrom levét. Egy sütőpapírral bélelt tepsire kanalaztam, majd 150 fokos sütőben kb. 50 percig sütöttem/szárítottam. Miután kihűlt 3 dl tejszínt kemény habbá vertem 2 ek porcukorral, amit rákanalaztam és megszórtam málnával a tetejét. Nyami:)))

11 megjegyzés:

trollanyu írta...

Hát ez is valami istenien néz ki, biztos nagyon finom lehet a friss málnával. Még ezt sem sütöttem soha, de most kedvet kaptam hozzá:)

Niki írta...

Brutálnagy és brutáljólnézki...Nagyon - nagyon guszta:))))

mellissina2 írta...

Kedves Gabi,talán egy nap leszek olyan bátor és megpróbálom,isteni finom lehet!!!!

Nyanyi írta...

Itt is köszönöm, nagyon finom volt!

Barbi írta...

Látom te már rutinos vagy, a levágott szelet sincs megrogyva, csodaszép! :)))
Én is ilyen nagyba gondolkozom legközelebb mikor jönnek a kedves rokonaim. :D Imádom ezt a könnyű nyári édességet! ♥

DebiGabi írta...

trollanyu,
Nálunk mindig nagy sikere van, így meg sok a tojásfehérje adja magát a pavlova:D

Niki,
Köszike:))

Mellissina,
Nem kell tőle félni:D

Andi,
Nagyon szívesen. Örülök, hogy ízlett nektek:)))))

Barbi,
Köszönöm.
Azért sem mindig sikerül ilyenre:) De ez most tényleg nagyon jól lett:D

Ditta írta...

Hú Gabi ez csúcs finom lehet!

DebiGabi írta...

Ditta,
Nagy sikere volt:D

Bianka írta...

Gyönyörűséges

DebiGabi írta...

Bianka,
Köszönöm:D

tücsi írta...

Gyönyörű!!!!