2011. június 24., péntek

Cseresznye lekvár

A nemrégiben szedett cseresznyék egy részéből csak úgy próbaképpen készítettem egy kis cseresznye lekvárt. Semmi extra, hiszen én továbbra is a Haas féle Quitin-nel teszem el a lekvárokat, mert gyorsan és nagyon egyszerűen készen van. Tulajdonképpen nem lett rossz, bár egy kicsikét talán édes lett, pedig nem is került bele sok cukor, szóval egy próbálkozást megért, de a jövőben inkább csak úgy natúrba fogjuk fogyasztani a cseresznyét, vagy esetleg egy-két sütibe.

Hozzávalók, amiket használtam:

1,20 kg magozott cseresznye
50 dkg cukor
1 csomag 2:1 quitin
1 citrom leve


A cseresznyéket kimagoztam, majd elkevertem a quitin-nel és belefacsartam a citrom levét. Ezútán felforraltam, majd hozzákevertem a cukrot, amivel további öt percig főztem forrástól számítva, sűrű kevergetés mellett. Az üvegeket tisztára mostam és meleg sütőbe tettem addig, amíg nem tettem bele a lekvárt. Celofánnal lezártam a kupakot erősen ráhúztam, majd 5 percig fejjel lefele tartottam és már készen is volt.

2 megjegyzés:

Bianka írta...

Kedvenc gyümölcsöm, de még lekvárnak nem ettem. Szívesen megkóstolnám

DebiGabi írta...

Bianka,
Egy próbát megér, ha szereted a cseresznyét:)