2011. május 24., kedd

Spenótos pizza

Nemrégiben learattam az első adag finom, zsenge spenótunk egy részét. A nagyobb részét lefagyasztottam későbbre, de azért valamennyit felhasználtam gyorsan frissiben. Ezt a pizzát bolondítottam meg vele egy kicsit:)))  Bevallom őszintén mi nagy pizza rajongók vagyunk. Nagyon sokszor szoktam sütni, mert változatosan lehet elkészíteni, hiszen azt tesz rá az ember, amit éppen talál otthon a hűtőben és viszonylag kevés macerával gyorsan el lehet készíteni.

Hozzávalók:

20 dkg friss spenót
1 nagy doboz tejföl
3-4 gerezd fokhagyma
csipet só
csipet frissen őrölt színes bors
1 fej hagyma
15 dkg paprikás házi szalámi
sok-sok sajt a tetejére
házi pizza tészta, amit én ÍGY készítek

A hagymát apróra vágtam egy kevés olajon megdinszteltem, majd összesütöttem a szintén apróra vágott paprikás szalámival. A tejfölben elkevertem az összepréselt fokhagymákat a kevéske borssal és egy csipet sóval. A tésztát miután szépen megkelesztettem szétosztottam 3 részre. Az egyik pizza formába belenyomkodtam egy adag tésztát, amit megkentem a fokhagymás tejföllel. Erre pakolgattam a megmosott, lecsöpögtetett spenótleveleket. A tetejére jött a hagymát paprikás szalámi, valamint a legtetejére a sok-sok sajt. 180 fokos sütőben 20-22 perc alatt készre sütöttem.

5 megjegyzés:

Nelli írta...

A pizza az tuti nyerő nálunk is mindig, de spenótosan még nem készítettem.
Guszta!:-)

Bianka írta...

Fantasztikusan néz ki

Barbi írta...

Pizza minden mennyiségben!! Imádom! :))
A körözöttedre is lecsaptam!
Nálam pedig cserébe egy csomag vár! ;D

Kati írta...

Őtletes spenóttal készíteni.

DebiGabi írta...

Nelli,
Ha szeretitek a spenótot érdemes egyszer megkóstolni.

Bianka,
Köszike:D

Barbi,
Nagyon szépen köszönöm!!!

Remélem ízlett a körözött:D

Kati,
Köszönöm. Finom is volt, csak hamar elfogyott:)))