2011. május 30., hétfő

Sós palacsinta

Imádott leányzóm napokig rágta a fülemet, hogy süssek palacsintát, mert ő már olyan régen nem evett. De ne csak édeset, hanem olyan finom nem édeset is, mint a múltkoriban:)))  A nem édes nálunk egy jó kis paradicsomos töltelék. A palacsinta tésztát soha nem szoktam méricskélni, hanem csak rakosgatom bele a hozzávalókat, és amikor úgy látom megfelelő az állaga, szépen kisütöm, tehát így annak nem igazán tudom megadni a mennyiségeit.

A sós palacsinta töltelékéhez az alábbi hozzávalókat használtam:

1 fej hagyma
15 dk sonka
1 konzerv kukorica
fél doboz (nagy) paradicsompüré
csipet só
csipet bors
sajt és tejföl a tetejére

A hagymát apróra vágtam kevés olajon megdinszteltem. Hozzákevertem a csíkokra vágott sonkát, amit szintén sütöttem még egy kicsit. Jött bele a kukorica és a paradicsompüré sóztam, borsoztam. Ezek után csak pár percig főztem és más készen is volt. Ezután jött a palacsinták kisütése:( A végére, hogy tudom már utálni az egészet, és olyan érzése van az embernek, hogy sose lesz vége... De sikeresen csak kisütöttem az összeset:D
Fogtam egy palacsintát a felére rákentem a paradicsomos szószt összehajtogattam a tetejét megkentem egy kis tejföllel reszelt sajtot szórtam a tetejére, utána máris lehetett fogyasztani.

4 megjegyzés:

Aleda írta...

Aztaa..de guszta!

Zsiri írta...

Még sosem ettem sós palacsintát, de ez nagyon jól néz ki!

Bianka írta...

Nagyon finom lehet

DebiGabi írta...

Aleda,
Köszike:D

Zsiri,
Egy próbát megér:)

Bianka,
Nagyon szeretjük:D