2011. május 4., szerda

Magos bagett

Nagyon szeretem és elég gyakran használom is a nemrégiben vásárolt bagettsütő-formámat. Még húsvétra sütöttem kedves férjem-uramnak ezeket a teljeskiörlésű lisztes-magos bagetteket. Ezek is finomak lettek, de nekem a sima fehér lisztből készült azért jobban ízlik:D

Hozzávalók:

15 dkg teljeskiörlésű liszt
35 dkg fehér liszt
5 dkg friss élesztő
2,5 dl tej
1 tk só
1 tk cukor
10 dkg olvasztott vaj
2-3 ek vegyes mag (lenmag, szezánmag)

A tejben elmorzsoltam az élesztőt, beletettem a cukrot és némi langyosítás után hagytam felfutni. Ezek után egy tálba mértem a liszteket és minden egyéb hozzávalóval együtt összegyúrtam. a tésztát Fél órát pihentettem, majd három részre osztottam és beletuszkoltam a formába.:))) Megint hagytam 20 percig pihenni őket, addig előmelegítettem a sütőt 200 fokra. Sacc per kábé 20 perc alatt szépen megsültek.

7 megjegyzés:

Mézigörl írta...

Gyönyörűek a bagettjeid! Nekem is van két ilyen formám, és szinte napi rendszerességgel használom! :-)

Kati írta...

Nagyon szépek lettek.

DebiGabi írta...

Mézigörl,
Köszike.
Nagyon szeretem én is, mert gyorsan készen és még finom is:D

Kati,
Neked is köszönöm szépen:D

Ami írta...

Nagyon guszta :)

Nelli írta...

Gabi!De szépek ezek a bagettek!
A kétféle liszttől pedig finom is biztosan!

Bianka írta...

Gyönyörű

DebiGabi írta...

Ami,
Köszi:D

Nelli,
Remek íze volt, de még kísérletezgetek a lisztekkel vele:D

Bianka,
Köszike:)