2011. május 22., vasárnap

Laskagomba pörkölt

Ez a nagyon finom laskagomba pörkölt még régebben készült, de az elmúlt napokban nem igazán volt erőm még gépelni sem, mert sikerült elkapnom egy jó kis vírusos fertőzést, aminek az egyik mellékhatása az ízületek gyulladása is:(( Hát nem kívánom senkinek se...
Mint már többször is említettem, nagyon szeretem a gombás ételeket. Laskagombát érdekes módon, jó pár éve nem fogyasztottam. Nemrégiben a "madaras" áruházban lehetett kapni, és persze nem tudtam neki ellenállni.

Hozzávalók, amiket használtam:

60 dkg laskagomba
1 fej hagyma
egy kevéske olaj
bors
pirospaprika
2-3 db babérlevél
1 evőkanálnyi ketchup

A hagymát apróra vágtam és egy kevés olajon megdinszteltem. A laskagombákat megmostam és csíkokra vágtam, majd ráborítottam a hagymára. Sóztam, borsoztam, tettem bele 2-3 db babérlevelet és egy kiskanálnyi pirospaprikát is rászórtam, valamint adtam hozzá egy evőkanálnyi ketchupot is. Egy kevéske vizet is öntöttem alá, hogy legyen sok szaftja. Puhára főztem. Köretnek került mellé rizs és természetesen a tetejére jó sok tejföl.

4 megjegyzés:

Bianka írta...

Isteni finom lehet

Gizi írta...

A pörkölt nagyon guszta és biztosan nagyon finom volt.

Minél előbbi gyógyulást kívánok!!!!

Nelli írta...

Gabikám!
Gyógyulj meg mielőbb!
Laska gombát én is régen főztem, pedig szeretjük.
Szeretjük úgy is, hogy csak lisztbe forgatom és megsütöm. Próbáltad már úgy?

DebiGabi írta...

Bianka,
Isteni volt.

Gizi,
Köszönöm. Most már kezd jobb lenni!

Nelli,
Igyekszem gyógyulni.
Nem ettem még csak pöriben a laskát, de jól hangzik ez a lisztes változat is. Legközelebb kipróbáljuk köszike az ötletet:D