2011. március 8., kedd

Húskrémes falatkák

Ezeket a falatkákat vendégváró előételként alkottam nemrégiben. Nagy sikere volt mind a felnőttek, mind pedig a gyerekeknél. Bár az elkészítésére nem ragasztanám gyorsan és egyszerűen elkészíthető címkét, hiszen kellemesen el lehet vele pepecselni, míg az ember kisüti a korongokat és az összesre rákerül krém, de nekem mindig megéri, ha azt látom, milyen jóízűen falatozzák kedves vendégeim, amit nekik készítettem:D

Hozzávalók, amiket használtam:

30 dkg tarja
1 nagyobb méretű póréhagyma
2 ek tejföl
25 dkg házi krémsajt
1-2 ek mustár
2-3 ek majonéz

bors

valamint
egy csomag leveles tészta
1 tojás a kenéséhez

Előző nap lecsöpögtettem egy nagy doboz tejfölt, amiből kb. 25 dkg házi krémsajtom lett. A tarját és a póréhagymát apróra vágtam. Beleszórtam a krémsajtba, majd hozzáadtam a mustár, majonézt, fűszereket. Ezekből csak nagyjából adtam meg a mennyiségeket, mert itt érdemes megkóstolni a kevergetés közben, hogy milyen íze, és mindenki a saját ízléséhez igazítja az ízét:D Az összekevert krémet hűtőbe tettem. Ha lehetőség van rá érdemes előző nap elkészíteni, mert sokkal jobban összeérnek benne az ízek.
A leveles tésztát lisztezett felületen kb. fél centisre nyújtottam és kisméretű pogácsaszaggatóval kis korongokat (kb. 2 centiméteres) készítettem. Megkentem a felvert tojással és 180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt megsütöttem. Miután az összeset kisütöttem, egy tálcára pakolásztam  és mindegyikre kanalaztam a húskrémből egy-egy adagot. A tetejét lehet még díszíteni póréhagyma karikákkal.

7 megjegyzés:

Nelli írta...

A tejfölt azt csak simán lecsepegteted?Nem adsz hozzá semmit sem?
Guszták nagyon!:-)

DebiGabi írta...

Nelli,
Semmit nem adok hozzá, mert így lehet sósan vagy édesen is felhasználni:D
Pár másodpercre beteszem a mikroba, után egy tésztaszűrűbe teszek egy sűrű szövésű rongyot és abba borítom be a tejfölt. Miután egy kicsit lecsöpögött hűtőbe teszem. Másnapra kicsöpög belőle a teljesen a leve és tökéles mascarpone jellegű krémsajt lesz belőle. Amióta először kipróbáltam, nemis vettem bolti krémsajtot, mindig így készítem.
Megéri márcsak az ára miatt is!!

Bianka írta...

Nagyon guszták

Kati írta...

Ötletes és étvágygerjesztő, pont megfelelő előétel.

DebiGabi írta...

Bianka,
Köszönöm:D

Kati,
Köszi. Olyan kis guszták voltak. Nagyon ízlett nekem is, fogok még ilyet készíteni máskor is:D

Raindrop írta...

Na ezt elviszem, tényleg jó vendégváró. Szuper guszta kis falatkák...
Szóval, először te jössz hozzánk, utána én megyek hozzátok! :D

DebiGabi írta...

Rain,
Részemről rendben:D