2010. november 24., szerda

Tejszínes zöldségleves

Ma miután hazaérkeztünk édes leányzómmal, megint előjött a szokásos gondom-problémám: Mi legyen vacsorára??? Nagyon hideg, szeles idő volt ma, ilyenkor az embernek kimondottan jólesik valami meleg étel. Némi töprengés után tejszínes zöldséglevest készítettem, amivel nagy sikert arattam kislányomnál, mert annyira ízlett neki, hogy két tányérral és bekanalazott vacsorára:))))

Hozzávalók, amikből készítettem:

1 közepes fej hagyma
6-7 db sárgarépa
2 szál fehérrépa
kisebb darab deller
fél karalábé
20-25 dkg mirelite zöldborsó
1 doboz kukorica
4 dl tejszín

bors

A hagymát apróra vágtam és egy kevés olajon megdinszteltem. A zöldségeket megpucoltam és feldaraboltam, felkarikáztam. Ráborítottam a hagymára és pár percig folyamatosakevergetés mellett pároltam. Ezután felöntöttem vízzel. Sóztam, borsoztam. Mikor a sárgarépa már majdnem megpuhult belekerült a mirelite zöldborsó, végül a konzerv kukorica. Amikor minden zöldség már puha volt felöntöttem a 4 dl tejszínnel, éppen csak felforraltam és már fogyasztottuk is vacsorára. Egy kevéske pirított kenyérkockát tettünk még bele.

4 megjegyzés:

Mézigörl írta...

Isteni lehetett?! Elfogadnám vacsira! Nemrég én gombás-karfiolos változatban készítettem. :)))

Nelli írta...

Gabikám!Erre vágynék most!Gyönyörű a fotó!Nem maradt egy kevés?:-)

DebiGabi írta...

Mézigörl,
Gombás-Karfiolos, de finom lehetett az is, imádom a gombát minden formában:))

Nelli,
Köszönöm szépen. Maradt még!! Küldtem fénypostán:D

Bianka írta...

Imádom, nagyon jól néz ki