2010. október 1., péntek

Pörkölt bográcsban


Pár napja kedves férjem-uram rendezgette, leírogatta a fényképezőgépről a fotóinkat.
Ekkor került elő, a fenti képen látható pörkölt fotó. Még nyár végén készítettük a barátainkkal lent Velencefürdőn. Megmondom őszintén már nem emlékszem pontosan mindenre a főzéssel kapcsolatban... Emlékeim szerint felhasználtunk hozzá 1,5 kg hagymát, 3 kg sertéslapockát, egy kis paprikát, egy kis paradicsomot, egy kis gulyáskrémet, sót, borsot.
Arra viszont határozottan jól emlékszem, hogy miután a hagymát megdinszteltük és beleraktuk a húst, annyira televolt a bogrács, hogy keverni alig tudtuk, bár idővel miután a hús egy kicsit összeesett már jobban boldogultunk vele:))))
És arra is határozottan jól emlékszem, hogy isteni finom lett, mind a gyerekek, mind pedig mi felnőttek is nagyon jóízűen falatoztunk belőle, főként, hogy drága barátosném készített hozzá nekünk nokedlit. Én nem nagyon szeretek nokedlit készíteni, általában egy évben egyszer lehet rávenni, úgy tavasz tájékán egy tojásos nokedlire, finom friss fejessalátával, de ehhez a pörkölthöz nagyon kellett:)))

5 megjegyzés:

Bianka írta...

Ez valami istenien guszta, főleg, hogy bográcsban készült

Ami írta...

WOW!
Valami csodás képet csináltál! :)
És persze a pörkölt is jó lehetett.

DebiGabi írta...

Bianka,
Imádunk mindent, ami bográcsban készült. Isteni finom:)

Ami,
Köszike:-)

Nyanyi írta...

Nekem is ez volt az évi egy! :D

DebiGabi írta...

Andi,
:)))))