2010. augusztus 15., vasárnap

Málnás fehécsokis szuflé


Ez a málnás szuflé még régebben készült, de csak most jutott az eszembe, hogy még nem publikáltam. Nagyon megkedveltem a szuflékát, főként, hogy több is roppant jól sikerült:)))  Egy-egy hétköznapi vacsorára elkészíteni például egy tartalmasabb leves után, nagyon finom.

Hozzávalók:

15 dkg málna
2-3 ek porcukor
4 db tojás
2 ek liszt
2 ek tejföl
5 dkg fehércsoki reszelve
formák kikenéséhez vaj és kristálycukor

A málnát botmixerrel összeturmixoltam a porcukorral, majd egy szűrőn megszabadítottam a magoktól. A tojássárgákat elkevertem ezzel a cukros málnával, majd jött bele a 2 ek tejföl és a 2 ek liszt. A tojásfehérjéket kemény habbá vertem. Belereszeltem a masszába az 5 dkg fehércsokit, majd óvatosan összedolgoztam a tojásfehérjével. A formákat kikentem vajjal és megszórtam kristálycukorral. Belekanalaztam a masszát és 180 fokos sütőben kb. 25 percig sütöttem. 20 perc után már erősen kukucskáltam kívülről, hogy mikor kezdenek szépen emelkedni a szuflék:))) Nagyon kellemes íze lett, bár annyira nem volt intenzív a málna íze, mint az epres verziónál.

5 megjegyzés:

Ildy írta...

Milyen szépen feljött! Nagyon guszta.

trinity írta...

Rózsaszin szuflé! Gyönyörű és fehércsokival-isteni lehet!

Bianka írta...

Tökéletes és csodás

Dia írta...

Mostmár aztán nem tűr halasztást, ki kell próbálnom!!

DebiGabi írta...

Ildy,
Köszi:)

Trinity,
Annyira nem lehetett érezni benne a fehércsoki, valószínűleg legközelebb egy picivel több fog belekerülni.

Bianka,
Köszönöm:))

Dia,
Én is nagyon féltem tőle az elején, de amikor rögtön az első jól sikerült olyan jó érzés volt. Azóta teljesen lelkesedéssel készítem az újabb és újabb szuflékat:D