2010. június 29., kedd

Túrófagyi


Pár napja a tv-paprikát bámulgatva - mostanság szerintem az egyetlen nézhető műsor a tévében:)))) - Nigella alkotott fagylaltot. Bár ő gyümölcsös verziót készített, nekem eszembe jutott, hogy van a hűtőben némi túró. Túró... Hm... Fagylalt...  Mint már többször említettem kis családom, kedvel mindenféle-fajta túrós ételt gondoltam egyet és túrófagyit készítettem.

Hozzávalók, amiket használtam:

2 dl tejszín
2 dl tej
3 tojássárga
3-4 ek cukor
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg túró
1 citrom héja
1 citrom leve

A tejszínt és a tejet egy lábasba borítottam és a vaníliás cukorral felfőztem. A 3 db tojássárgát elkevertem a 3-4 ek cukorral, majd óvatosan hozzákevertem a tejszínes tejhez. Ezután 2-3 percig főztem, amíg elkezdett besűrűsödni. Félretettem hűlni. Miután teljesen kihűlt hozzákevertem a túrót, belereszeltem a citrom héjat és belefacsartam a citrom levét is. Habverővel jó simára sikerült elkeverni. Egy fél órára betettem a mélyhűtőben, majd a fagylaltgéppel kevertettem további fél órát, amíg szépen összeállt fagylalt állagra.
Amíg a fagylalt gép dolgozott sütöttem frissen fagylalt tölcséreket az imádott ostyakészítő gépemmel.
Nagyon ízlett mind édes gyermekemnek és a kedves férjem-uramnak is, ja és nekem is:)))))

3 megjegyzés:

Bianka írta...

Hű nyami nagyon finom lehet

Viki írta...

Hát !!!! megérdemlem, hogy erre barangoltam, na de nem véletlen áááám :))) A turó, meg a fagyi, naaaaa az hozott ide. Irtó jó ötlet, s hogy még ráadásul imádjuk is? !!

Gabi! a fagylalt tölcsér tésztáján nem változtatsz az eredeti recept szerint ?

DebiGabi írta...

Bianka,
Fincsi bizony:)

Viki,
Semmit nem változtattam. Ami a géphez tartozó leírásban volt, azt használtam, csak most feleztem a mennyiséget, mert még így is elég sok lett belőle.
Bár én szívesen falatozom üresen is:)
Szerintem ez az alap recept nagyon jó!