2010. június 9., szerda

Narancsos fagyi


Tavaly beruháztam egy egyszerűbb fagylaltgépre, ami ritka jó beruházásnak bizonyult. És végre meleg van így készülhetnek a finomabbnál finomabb fagylaltok:))) Most a naranccsal tettem egy kísérletet, ami ritka finomra sikerült.

Hozzávalók, amiket használtam:

2 egész narancs leve
2 narancs héja
1 csomag vaníliás cukor
3-4 ek porcukor
2 dl tejszín
15 dkg házi krémsajt

Első lépésként a narancsokat jó alaposan megmostam. Lereszeltem a héját rögtön bele a házi krémsajtba, amihez hozzáöntöttem a tejszínt, belefacsartam a narancsok levét, jött a vaníliás cukor és a porcukor is. Habverővel simára kevertem és már mehetett is a fagylaltgépbe, ami kevergettem közel fél órán keresztül.

4 megjegyzés:

Mónika írta...

Ez fincsi lehetett.:))

Chef Viki írta...

Jaj de nyálcsorgató!!!!!!!

Ildikó írta...

Gabi tanácsára én is vettem egy fagyi gépet. Eddig csak az epres változatot próbáltam ki , de előttem a nyár és a többi is sorra kerül.

DebiGabi írta...

Ildikó,
:))
Ezt a narancsos mindenképpen ajánlani tudom csak. Isteni volt!!!