2010. június 30., szerda

Kovászos uborka idén először:))

Íme az idei első adag kovászos uborkám!!!!
Annyira frissek, hogy még - szó szerint - melegek, mivel most szedtem ki az üvegből őket:)))) Szombaton pakolásztam be az üvegbe, bár egy picikét féltem, hogy fognak beérni, hiszen a hétvégén még ritka pocsék volt az időjárás. Szerencsére az elmúlt két napban már jobb volt az idő (kicsit jobb???) és remekül összeértek benne az ízek. 
Semmi extrát nem használtam hozzá mindössze: 3 kg uborkát, 2 csomag kaprot egyet alulra egyet meg a tetejére, 4 gerezd fokhagymát, 10-15 db szemes feketeborsot, 3-4 szelet kenyeret és sós langyos vizet, amivel felöntöttem. Ezek egy 5 literes befőttes üvegbe pont belefértek, némi rendezgetés után:)

5 megjegyzés:

Thrini írta...

De guszták!
Én is most hoztam be az üveget a napról. Ugyanígy ízesítem! :)

Niki írta...

Csupán "...3 kg uborka...":)))))Ezt úgy írtad mintha 10dkg uborkát használtál volna az elkészítéséhez:)))))))Nagyon jóóóó:))))

Nagyon guszta,nagyon ügyi vagy:)))

Bianka írta...

Imádom. Nagyon gusztán néz ki a napfénybenSajnos az enyém még napozik, így legalább 3 nap.

DebiGabi írta...

Thrini,
:)
Akkor nektek is lesz finom ubitok:D

Niki,
Ennél kevesebbel szerintem nem érdemes elkezdeni:)))) Ráadásul így nyáron van 2-3 plusz gyerek nálunk, akik nagyon szeretik a koviubi:)

Bianka,
Én is imádom. Ebben a melegben szerencsére hamar beérnek:D

Notburga írta...

Hú, most nagyon jó lenne ebböl pár darabot elropogtatni...