2010. május 14., péntek

Újhagyma krémleves

Kiskertünkben szépen érnek be/meg az újhagymák így jó sok van otthon belőle. Hétvégi terveim szerint (főként, ha az időjárás is hagyja) ki fogom szedni a maradékot. Gondoltam egyet és krémlevest készítettem belőlük. Hmm. Nagyon finomra sikerült az utolsó cseppig elfogyasztottuk:)))

Hozzávalók, amiket használtam:

kb. 2 nagy csomagnyi újhagyma
5-6 dkg vaj
2-3 ek liszt
1-1,5 l víz
1 leveskocka
csipet só
csipet bors
2 dl tejszín

valamint
kenyérszeletek
vaj
sajt

Az újhagymákat felkarikáztam és a megolvasztott vajon egy kicsit megdinszteltem. Rászórtam a 2-3 evőkanálnyi lisztet, amivel egy kicsit átforgatva még pirítottam. Utána felöntöttem a vízzel, jött bele a leveskocka, a só és a bors. Főztem kb. 30 percig időnként megkeverve. Botmixerrel összeturmixoltam, felöntöttem a tejszínnel egy pár percig még főztem és már készen is volt. A kenyérszeleteket megkentem vajjal, megszórtam sajttal és meggrilleztem, hogy finom ropogósak legyenek. Tálaláskor egy-egy szelet sajtos pirítós tettem a kiszedett levesre, valamint megszórtam az újhagyma zöld részével is.

8 megjegyzés:

Ami írta...

Nagyon tetszik! Mindenből csináltam már krémlevest, de újhagymából még nem. Gusztán néz ki, muszáj lesz kipróbálnom :)

DebiGabi írta...

Ami,
Mi nagy levesrajongók vagyok. Nekem is ez volt az első kísérlet, de fogok még főzni,jó az íze, és szép világos zöldes volt a színe:))))

Bianka írta...

Hű nagyon guszta és nagyon finom lehet. szeretjük a leveseket

egycsipet írta...

De jó ötlet, van is egy csomó újhagymánk, ideje lesz alaposan megritkítani! ;)

DebiGabi írta...

Bianka,
Köszke:))

Egycsipet,
Ideális megoldás a ritkitásból kijövő hagymáknak:P

Kata írta...

Ez baromi jól néz ki, biztosan finom is lehetett.

L.Krisztina írta...

Gabi ez valami csodás , és azok a pirítós szigetek benne , hát most a nagyokat nyelek, és gyorsan megyek reggelizni !!!!

DebiGabi írta...

Kata,
Köszi, fincsi volt:)

Krisztina
:DD