2010. május 28., péntek

Narancsos kuglóf


Készítettem nemrégiben egy fincsi citromos kuglófot. Annyira jó állagúra, jó ízűre, ráadásul roppant szépre sikerült, hogy az ugyanazokat alapanyagokat variálva pár napja megsütöttem a narancsos verziót is.

Hozzávalók:

25 dkg vaj
25 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 narancs héja
1-1,5 narancs leve
4 db tojás
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
vaj a forma kikenéséhez
valamint zsemlemorzsa a forma kiszórásához

Máz:
10-12 dkg porcukor
1 narancs leve

A vajat alaposan elkevertem a cukorral és a vaníliás cukorral. Belereszeltem a narancshéjat és belefacsartam a naracslevet. Ezután következtek a tojások egyesével. Habverővel jól eldolgoztam. A lisztben elkevertem sütőport és beleborítottam a masszába. Még egy kis keverés, majd ment a kivajazott, zsemlemorzsázott kuglóf-formába. 180 fokos sütőben kb. 40-45 perc alatt megsült. Kivettem a  sütőből és miután egy kicsit kihűlt rácsurgattam a porcukorban elkevert narancslevet, ami egyfajta mázként rádermedt:)))

9 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon szépséges és finom lehet

Gál Edith írta...

Ez irtó jól néz ki!!

Dia írta...

Nagyon guszta!

Kata írta...

Nagyon szép!!!!

Niki írta...

Hát...ez is csodálatosra sikeredett:)))

Melinda írta...

Nem is tudnék választani, hogy a citromos, vagy narancsos! Csoda guszta, és csak finom lehet ez is!

DebiGabi írta...

Köszönöm szépen kedves szavaitokat:))

Borsó írta...

Megsütöttem!
Isteni:))))
Köszönöm, hogy közkinccsé tetted a receptet!

DebiGabi írta...

Borsó,
Nekem külön öröm, hogy ízlett nektek is:))