2010. május 7., péntek

Kakaós panna cotta


Nemrégiben készült kiskonyhámban egy panna cotta nevű finomság. Gondoltam egyet is változtattam rajta egy kicsit - na nem sokat csak egy egészen picikét - kevertem hozzá egy kis kakaóport:))))) Hm... Nem lett rossz, de megmondom őszintén a sima változatban nekem jobban ízlett. Ráadásul így nagyon nem fotogén, roppant nehéz volt egy normális fényképet készítenem róla:((( 

Hozzávalók:

5 dl tej
2,5 dl tejszín
2-3 ek cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag zselatin (Horváth Rozi féle)
2 ek kakaópor

Öntethez:
15 dkg mirelite málna
2 ek cukor
kb. 1 dl víz
1 kk keményítő

A tejet elkevertem a tejszínnel, a cukorral, jött bele a zselatin  is. Felfőztem folyamatos kevergetéssel, de nem forraltam csak éppen forrásig. Egy tálba öntöttem és egy éjszakára hűtőbe helyeztem. A mirelite málnákat beleborítottam egy lábasba, majd felöntöttem a vízzel és hozzáadtam a cukrot. Ezt is felfőztem, majd miután felforrt belekevertem a keményítőt. 1-2 perc sűrű kevergetés és már készen is volt a málnaszósz.
A kakaós panna cottát késsel körbelazítottam és kiborítottam egy tányérra. Körbelocsoltam a málnaöntettel, szeleteltem és már fogyasztottuk is:D

13 megjegyzés:

Ami írta...

Szerintem szép lett a kép is!
A sima változat szerintem is jobb :)
(megjegyzés: a kakaópor kimaradt a hozzávalókból ;)

DebiGabi írta...

Ami,
Javítottam:)))
Köszi, hogy szóltál:D
Reggel aludtam még félig, amikor megírtam...

Bianka írta...

Szerintem nem rossz a kép, és az íze sem lehet annyira rossz :)
Viszont ha már beindult a fantáziám egy májra hasonlít

DebiGabi írta...

Biank,
Köszike!
Májra???
:)))))))

endivia írta...

Gabi, ez nagyon jól néz ki!!! :)

DebiGabi írta...

Szia Endivia,
Köszi:)))

ekszerlada írta...

No,én csak az igazi eredeti olasz recept szerint csináltam,ami karamell öntettel van.De most adtál ötletet.Főleg a málnaöntetes variáció a leg szinpatikusabb:)Kipróbálom!Köszi!

DebiGabi írta...

Ékszerládika,
ha szeretitek a málnát, akkor érdemes elkészíteni:)) Én meg ki fogom próbálni a karamelles verziót. Imádok mindent, ami karamellás:D

Ami írta...

Bianka: :DDD, sosem asszociáltam volna májra, de így hogy mondod... :DDD

Gabi: velem is már előfordult, és általában észre sem veszem az ilyen jellegű dolgokat. Én étcsokis májat, akarom mondani panna cottát csináltam, a krémbe belekevertem a málnát, és az is nagyon finom lett. (mondja egy csokiimádó...) Kakaóval nem próbáltam csak tervben volt, de ahogy írtad, hogy az eredeti jobb, lehet nem is fogok.
(mondja ez csokiimádó...)

DebiGabi írta...

Ami,
Szegény panna cottám, már az Uram is májként emlegette ma, amikor közölte velem, hogy megeszi a maradék málnás májat:)))
Láttam nálad a csokis verziót, nagyon guszta!!

ekszerlada írta...

Eszméletlen finom,csak vigyázni kell,nehogy kesernyés legyen a karamell.Éppen ,hogy ne legyen sötétbarna a karamell.Tuti isteni finom.Én nem szeretem annyira a karamelles cuccokat,de ezt nagyon.Régebben csináltam,de ha akarod,előkotrom az én verziómat.

DebiGabi írta...

Ékszerládika,
Megköszönöm, ha előkeresed a Te verziódat, tényleg nagyon szívesen kipróbálnám:)))

ekszerlada írta...

Okszi!Hamarosan repítem!:))