2010. március 16., kedd

Majonézes burgonyasaláta

Ez a saláta nálam a vendégség egyik kötelező hozzávalója. Ha vendégeim jönnek mindig szoktam készíteni, főként finom fasírt falatokkal:))) Szeretem, mert előző nap el lehet készíteni, ráadásul kimondottan jót tesz neki, ha egy éjszakát áll a hűtőben. És tulajdonképpen annyira nagy macera sincs vele, viszonlag gyorsan elkészül.

Hozzávalók, amiket használtam:

2 fej lilahagyma
70 dkg héjában főtt krumpli
5 db főtt tojás
majonéz
2 ek mustár
1 nagy doboz tejföl

bors

A krumplikat megfőztem a héjában, kihűtöttem. A lilahagymát összevágtam, besóztam és hagytam egy kicsit állni. A majonézt elkevertem a tejföllel, mustárral, borssal. A kihűlt burgonyát és a tojást megpucolás után felkarikáztam, ment bele a majonézbe a hagymával együtt. Jó alapos kevergetés, kóstolgatás, utánsózás, hűtőben pihentetés, érlelés:D Majd jóízű befalatozás fasírttal.

6 megjegyzés:

Bianka írta...

Imádom és ha jól látom fasirt van hozz. Nyammm

DebiGabi írta...

Jó látja kedves:)))
Jó kis fasíttal.
Nyammm.
Imádom.

L.Krisztina írta...

Pont most fő hozzá a krumpli! Holnap áram szünet lesz nálunk:( és ezt a kaját nem kell melegíteni:)

DebiGabi írta...

Krisztina,
:)))
De finomat fogtok holnap enni:D

Lori írta...

Fú, na ez az a kaja, amitől alig várom, hogy elmenjenek a vendégek. Csak hogy nyugodtan be lehessen termelni a maradékot. Fasírttal....

DebiGabi írta...

Lori,
Ismerős érzés:))))