2010. március 8., hétfő

Fahéjas csiga


Nemrégiben készítettem kakaós csigát és túrós csigát is. Hétvégén gondoltam elkészítem a fahéjas verziót is. Hmmm. Nagyon-nagyon finom lett. Barátosnőmékhez is vittem magammal egy szép adagot, ami pillanatok alatt elfogyasztottak:))) Külön öröm számomra, hogy édes gyermekem aki eddig a fahéjas dolgokat még megkóstolni sem volt hajlandó, ezt úgy ette, mintha kötelező lett volna. Soha nem fogom megérteni drága kislányomat. Egyik héten megeszik valamit kimondottan jóízűen, a következő héten még ránézni sem akar:(((

Hozzávalók a tésztához:

55 dkg liszt
10 dkg olvasztott margarin
2 tojás sárgája
3 dkg élesztő
3 dl tej
2-3 evőkanál cukor
egy csipet só

Töltelékhez:

2-3 kanál porcukor
4-5 dkg olvasztott vaj
1 kk fahéj

Az élesztőt felfuttattam a tejben, majd összedolgoztam az összes hozzávalót. Pihentettem 1 órát, majd kinyújtottam téglalap formára. Megkentem olvasztott vajjal, megszórtam a porcukorral és a fahéjjal, majd megint megkentem olvasztott vajjal, miáltal jó kis krémes állaga lett, amit jól el tudtam egyenletes dolgozni a tésztán. Miután megkentem feltekertem a tésztát és karikákra vágtam, majd 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt szépen megsültek. Ráadásként a tetejét is megszórtam még fahéjas porcukorral.

13 megjegyzés:

Aniko írta...

Hùù nagyon megennèm ezt a fahèjas csigàt...irom is a receptet.
le is fogom màsolni ha nincs ellene kifogàsod.
Gratulàlok a blogodhoz, nagyon jò, màris rendszeres olvasò lettem!
Szia !
Aniko

DebiGabi írta...

Szia Anikó,
Köszönöm szépen. Másold nyugodtan bármelyik receptet:D Remélem találsz még egy-két finomságot, amit érdemes elkészíteni:)))
Majd mesélj, hogy sikerültek!!!
Gabi

Bianka írta...

Nagyon finom lehet és jól néz ki. Imádjuk a fahéjat

Raindrop írta...

Már említettem, azt hiszem a túrós csigánál, én minden fajta csigaevő vagyok, csak a rendes nyálkásat nem eszem meg. :)
Ez tökéletes!
Fejlécre kívánkozik, olyan gyönyörű fotó!

DebiGabi írta...

Bianka,
Jó is a fahéj:)))
Olyan illat volt a lakásban mikor sütöttem...

Rain,
Az én kis amatőr fotóimat így megdícsérni. Teljesen zavarba vagyok, de nagyon szépen köszönöm.

Soha nem tudnám megenni a csigukat. Azon ritka emberek egyike vagyok, aki kimondottan szereti a csigákat:)))
Anyu kertjében képes vagyok összegyűjteni édes leányzóm hathatós segítségével. Volt, hogy 58 db-ot találtunk egy jó kis esős nap után:)))))

Csibe írta...

Gyönyörű, a csiga is, és a fotó is!...no és fahéjas, hmmmm! :)

Gál Edith írta...

Nagyon jól néz ki ez a csiga!!

Andi írta...

Jaj Gabi! Miért csinálod ezt velem! :-)
Annyira-annyira jól néz ki!!!!
Mikor tudok én ilyet csinálni....úgy megenném!!!!

DebiGabi írta...

Csibe,
Köszike:)

Edith,
Neked is köszönöm:)

Andi,
Bocsika:)
Nagyon sok finomság van nálad is láttam ám!!!!

Judith írta...

Hu, de szepsegesek!

Andi/cuki írta...

Gyönyörűűűűű!Nyami!:-))

ivan írta...

Gabi.
Ezt le KELL írnom!!!
Javában olvasgatom a blogodat,amikor nejem a konyhából bekiabál-rá érsz,gyere ki egy kicsit.
-rögtön,csak előbb elolvasom ezt a csigát.
Kis idő múlva nyújtózkodva kisétálok,azt mondja-azt hittem sose érsz ki,"nagyon bele élted magad",de most inkább játsz el a bikát,csavard le ennek a savanyúságos üveg tetejét.
Kinyitom a forró vízes csapot,fél percig alá tartom az üveg fedelét és "pikk-pakk" a fedél lazán le.
-az öreg bika már nem erölködik,megvárom míg a fedél "magától" jön le,mondtam és gepárd gyorsasággal kihúztam a konyhából.
Hát nem állati.

DebiGabi írta...

Judith,
:)

Andi,
Köszike:)

Ivan,
De az:))))))