2010. január 2., szombat

Tejszínes baconos csirkemell


Az egyszerű és gyorsan elkészíthető kategóriába tartozó ebéd vagy vacsora. A tészta megfőzésével együtt is készen van fél óra alatt. A hűtőmben található alapanyagokból alkottam sikeresen:)))

Hozzávalók, amiket találtam:

1 nagyobb csirkemell filé
1 fej hagyma
10 dkg bacon szalonna
2 dl tejszín
2 kk burgonyakeményítő
1 leveskocka
1,5 dl víz
1 csipet majoránna
1 csipet feketebors

A baconszalonnát vékony csíkokra vágtam elősütöttem, hogy egy kis zsíradékot engedjen. A hagymát apróra vágtam és beleborítottam a szalonnába. Miután megdinszteltem kellően jött rá a kockára összevágott csirkemell. A húst teljes kifehéredésig sütöttem, majd felöntöttem a 1,5 dl vízzel. Ebbe került bele a leveskocka, amivel összefőztem. Megkóstoltam, hogy kell-e sózni, a szalonnába és a leveskockában is van só, ezért óvatosan a sózással! Belekerült a feketebors és a majoránna. Miután felforrt a  beleöntöttem a tejszínt és megszórtam a burgonyakeményítővel. Összekevertem még egyszer felforraltam és készen is volt.
Főtt spagettivel tálaltam, de finom főtt krumplival és rizzsel is.

7 megjegyzés:

Andi írta...

Nagyon guszta! Mi is imádjuk!

Andi/cuki írta...

Igen,nagyon guszta!:-))

L.Krisztina írta...

Apám na most egy hatalmasat nyeltem :))) Imádoooooooooom!!!!!!!!! én rizzsel!!!Ha most indulok van még?????

DebiGabi írta...

Kedves Andik:D
Köszönöm szépen.

Krisztina,
Sajnos ez még tavaly készült és már elfogyta magát (elég gyorsan):DDD

L.Krisztina írta...

Hát azt elhiszem!!!!!!!!!

Csibe írta...

Guszta! Hasonlót szoktam én is csinálni, szeretjük a tejszínes dolgokat. Ráadásul annyiféleképpen lehet variálni.

DebiGabi írta...

Krisztina,
:))))

Csibe,
Annyira jó íze lesz a tejszíntől, és a variációk lehetősége szinte végtelen.