2010. január 22., péntek

Szezámmagos rántott csirkemell





Pár napja ez volt vacsoránk. A kedves férjemuram és a gyermekem is nagy rántott hús rajongók, de arra gondoltam most egy kicsit változtatok rajta:)))
A csirmellet vékony szeletekre vágtam megsóztam és hagytam állni egy kicsit. Az újdonság pedig az volt csak, hogy a zsemlemorzsába belekevertem a 2 ek szezámmagot. Utána simán bepaníroztam a húsokat majd kisütöttem olajban. Nagyon finom íze lett a megsült szezámmagoknak a panírban, a férjemnek és nekem nagyon bejött ez íze, bár a leányzó rendesen fintorgott és végül inkább "lehámozta" a húsról a panírt, azzal a felkiálltással ő nem szereti a magokat:(((  Köretnek póréhagymás-kukoricás rizst készítettem.

9 megjegyzés:

Csibe írta...

Guszta! Csirkemell csíkokat szoktam így én is,...vagy plusz felturbózom egy kis reszelt sajttal :)

Lori írta...

Ilyet én is szoktam kis falatokba, és imádom imádom imádom. Én is nagy rántotthús rajongó vagyok, nem maradt egy szeletke? :o)

DebiGabi írta...

Csibe,
Fincsi lehet a sajttal is.
Ötlet mentve:)))

Lori,
Sajnos, már elfogyott:D

Kata írta...

Gabi, mintha összebeszéltünk volna, legalábbis panír ügyben, nekem csirkemájon van:) Ráadásul a gasztro pont hu-n is egymás után vannak a képek...

DebiGabi írta...

Kata,
Láttam én is!
:)))))

Raindrop írta...

Jaj de sokáig nem szerettem a szezámmagot...
Aztán valahogy megváltozott minden. :) Ma már lenmagtól kezdve bármi jöhet. :)
Nagyon guszta vacsora!

Gizi írta...

Éppen most jövök Katától, és itt is hasonló finomság fogadott!!Olyan guszta, meghoztátok a kedvemet hozzá.:)

szepyke írta...

Jaj, mindjárt jövök, hozom a tányérom!:)))Nálunk ilyet nem lehet, mert a Zuram nem bírja a szezámmagot..:(

DebiGabi írta...

Raind,
Én sem ettem sokáig, aztán jött egy pillanat, amikor igen. Remélem a leányzó is rájön idővel.

Gizi,
Majd kukucskálok nálad mikor lesz:)))

Szepyke,
Gondolom a pizzás "picike" tányérodat:)))