2010. január 15., péntek

Kukoricakenyeret sütöttem



Múltkoriban vásároltam kukorica lisztet, még a Graham kekszhez. Gondoltam kipróbálom belőle a kenyeret is. Hát végeredmény nem lett rossz, de tartok tőle, hogy túl gyakran nem fogok a jövőben ilyet készíteni. Az ízében nincs semmi különleges, valahogy olyan semleges volt az íze, semmi extra. Kicsit jobbra számítottam:((

Hozzávalók, amiket használtam:

30 dkg sima fehérliszt
20 dkg kukoricaliszt
3 dkg friss élesztő
1 dl tej
2 dl víz
3 ek olaj
1 ek méz
1 csipet szó

Minden hozzávaló ment a kenyérsütőgépbe dagasztó programra. Miután a gép elvégezte helyettem a munka nehezét:)))), kiszedtem a gép üstjéből a tésztát, megformáztam, pihentettem egy fél órát még. Bevagdostam a tetejét, 190 fokos sütőben kb. 40 percig sütöttem, amíg szép színe nem lett a tetejének is.

11 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Egyszer tettem próbát én is kukoricalisztes kenyérrel...

Hááááááááááát :-) Először és utoljára :-)

DebiGabi írta...

Viki,
Tartok tőle nálam is az első és egyben az utolsó volt:)

Andi írta...

Én csak kukoricalisztes kenyeret szoktam...milyen meglepő.:-)
Bár a kevert lisztből, ami jóval drágább ugye, finomabb. De ki fogom ezt a receptet próbálni, mert én pl mézet nem tettem ég bele.

Yasmine írta...

Nekem sem jött be, de aztán rájöttem, hogy ha kevesebb lenne benne a kukoricaliszt és több a búzaliszt, nem lenne reménytelen a dolog. Mert a színe meg nagyon szép lett. Én azért még kísérletezem vele :))

DebiGabi írta...

Andi,
A mézet cukor helyett tettem bele, hirtelen felindulásból:)))
Majd mesélj, Neked, hogy ízlett!

Yasmine,
Olvastam nálad, hogy neked se jött be nagyon. A színe tényleg nagyon szép lett tőle, de az ízétől sokkal jobbat vártam. Egyszer talán még teszek egy kísérletet, de nem mostanság:D

csülök írta...

kedves Gabi néni!!!!!
Neharagudj,de nembírom megállni,hogy egy pár szót ne tegyek hozzá!ezt Ezt az egész kehyér dolgot úgy teheted finommá,ha min.1kg20dkgcsülök köré teszed:)és lemész a sarki pékhez veszel egy finom vekni kenyeret amit mellé sutyiban odaraksz.....a fotókon nagyon szépen mutat ez a puliszkás debedurda és még a fotoshoppal sem kell bajlódni!a fénykép elkészítése után az anyukám pipei szívesen megeszik a "kenyeret"és még kotkodálnak is a kukorica miatt:))))tehát nem megy kárba!Szerintem az édes párod tényleg ke fog fogyni ha ezekkel traktálod szegényt!!!Azért elmesélem neked,hogy a "büdös Banya"ma egy karajt sütött egészben ami fel volt szúrva,és kolbászhússal volt megtöltve.szerinted?a férjed azóta csak ül,és kolbászosakat bukik.ja és volt hozzá némi glett anyag/krumpli püré/de én kenyérrel ettem:)maradok nagy tisztelettel a te jóakaród:)

DebiGabi írta...

Édes Drága Csülök Barátom,

Már annyira hiányzottak a szavaid. Megfogadom jótanácsaidat és nem adok az Uramnak ilyet többet:))))

Ja!!! Most jut eszembe:

Resztelt májacskám mikor jön már?????

csülök írta...

kedves Drága Nagyságos Téns Asszony!
ELGONDOLKODTAM/TUDOM EZT NEHÉZ ELHINNI/azon mekkora nagy .....nak tartassz.de igazad van az is vagyok,node!
Basszus 1 picit balra pillantok és ott van a pici lányotok képe ÉDES!!
naszóval a májacskát megkapod..mint üveggolyót József Attila bácsi az altató c. versében távolság mértékegységként használva...A malacos szendvics elkészítési módjának bemutatására jelentkezni kell,1x megmutatom neked és utánna símán menni fog!a megbeszélt időpontban amit leegyeztetünk. elkészítem számodra a hőn vágyott májacskát is kizárólag orális élvezeteid kielégítésére!tudod nem külsőleg...belső használatra!Ezek után megmutatom neked a konyharuhát a tűzre c. bélszín receptet is ami nagyon varázslatos!elkészítési ill. sütési idő 24perc:)))amennyiben felkeltettem érdeklődésed kérlek jelentkezz a bemutató foglalkozás időpontjának egyeztetése céljából!a jelige:fekete erdő torta.....ez nem volt célzás...:))))))
szigorúan 24 órás ottalvós bemutatóra készülj,a férjed ill apici Lányod ia hozd:)na meg a jeligét:)))csóóóóók ezt veheted meghívásnak

DebiGabi írta...

Drága Csülök Főséf Úr,

Hossza gondolkodás után úgy érzem ez a menü a fogamra való:)))))
Bár, hogy vendégségbe megyek és én készítsem a deszertet????? :-)
Na jó, esetleg kaphatsz egyet...
Biztos jó lesz a fekete-erdő torta?????
Különben köszke a meghívást.
Amint találok egy olyan időpontot, amikor nem dolgozok a hétvégén ROHANUNK!!!!
Csóközön.

Most megyek azért a gyönyörűséges leányzóért a suliba!!!

u.i. Feltűnt, hogy ezen a képen nem kis mértékben hasonlít az Apukájára?????

szepyke írta...

Mi a baj ezzel a kenyérrel?
Az látszik, hogy jó tömör a tésztája, vagy ez a baj?

DebiGabi írta...

Szepyke,
Az a bajom vele, hogy semmi íze nincs. Olyan ízetlen. A tömörség nem zavarna, de azt gondoltam a kukorica liszttől jobb íze lesz.