2010. január 14., csütörtök

Apró sós süti magokkal


Kedvenc angol tanáromtól tanultam az alábbi receptet. Nagyon egyszerű és pillanatok alatt elkészíthető sós aprósütemény. Én nem vagyok nagy rajongója a teljeskiörlésű dolgoknak, de ez nagyon finom lett, a férjemnek meg különösen ízlett, és a legnagyobb boldogságomra a gyermek is megeszi, ami kimondottan nagy dolognak számít nálunk!!!

Hozzávalók.

20 dkg teljeskiörlésű liszt
20 dkg túró, de lehet juhtúró is!!
20 dkg vaj
egy csipet só
5 dkg szezámmag
5 dkg napraforgó mag

Az összes hozzávalót alaposan összegyúrtam, majd kinyújtottam lisztezett felületen. Formákra vágtam, majd 180 fokos sütőben 18-20 perc alatt aranybarnára sütöttem. Ennyi:))))
A magokat lehet variálni ízlés szerint, esetleg lenmagot is beletenni.
De a mennyiségeket is lehet változtatni. A lényeg, hogy a 3 alap hozzávaló (liszt, túró, vaj) egyforma mennyiségű legyen.

5 megjegyzés:

Andi írta...

Nagyon guszta, és tényleg milyen egyszerű.

jókaja írta...

Tényleg nincs benne sütőpor?

DebiGabi írta...

Andi,
Tényleg egyszerű:))

Jókaja,
Nincs benne sütőpor.
Csak: liszt, vaj, túró, só és a magok.
Érdemes kipróbálni, mert finom:D

jókaja írta...

Szuper! Holnap kilógok a szobafogságból juhtúróért.

DebiGabi írta...

Jókaja,
Majd mesélj, hogy ízlett!
:))))