2009. december 14., hétfő

Mézes-mustáros csirkemell


Múlt héten valamelyik este előjött szokásos problémám, hogy mit alkossak vacsorára. Vannak pillanatok, amikor az embernek semmi nem jut eszébe, teljes sötétség, homály, agyleállás. Álltam a konyhába és semmi ötletem nem volt. Aztán bekukkantottam a hűtőben, ahol rámnézett a mustár, majd a pultról rámkacsintott a méz. Méz, mustár, méz, mustár. Hmmmm. Agyműködés újraindulása. Majd világosodás:)))) Mézes-mustáros csirke!!!!

Hozzávalók:

2-3 kanál méz
2-3 kanál mustár
1 csipet só
1 csipet fekete bors
1/2 kg csirkemell filé

Összekevertem a mézet a mustárral, belekerült a só és a feketebors. A csirkemellet vékony szeletekre vágtam. Megkentem mind a két oldalát a mézes-mustáros szósszal, majd  egy félórát pihentettem. Kevés olajon aranybarnára sütöttem. Párolt zöldséggel és rizzsel tálaltam.
Kiscsaládomnál nagy sikert arattam vele, így a jövőben is fogok ilyet készíteni:))))

Nincsenek megjegyzések: