2009. november 24., kedd

Töltött tojás


Amikor vendégség van nálunk az esetek 98%-ában készíteni szoktam ún. kaszínó tojást vagy töltött tojást, ki minek nevezi, hívja:DDD Nekem ez valahogy hozzátartozik a vendéglátáshoz. Gyorsan készen van, és tulajdoképpen már előző nap el lehet készíteni, mert kimondottan jobb lesz, ha egy éjszakát hűtőben tölt, valahogy jobban összeérnek benne az ízek. És ráadásként roppant dekoratívan lehet tálalni.

Hozzávalók, amiket én használtam:

10 db tojás
6-7 dkg vaj
2-3 kanál mustár
1 késhegynyi fekete bors
1 késhegynyi kurkuma por


A tojásokat megfőztem, majd szokásos harcom újfent megtörtént a tojáspucolással, pedig a múltkor kapott jótanácsokat igyekeztem betartani. De, sajnos most sem volt túl nagy sikerem, de nagy valószínűséggel a tojások a hibásak..:(((( Anyuval közösen pucoltuk a tojglikat, de nem írnám le az eredményt...
Pucolás után ketté vágtam a tojásokat, a fehér részeket félretettem a sárgákat pedig  egy tálba raktam, amihez hozzáadtam a vajat, mustárt, sót, feketeborsot és a kurkumát. Alaposan összekevertem és megkóstoltam, milyen íze van:)) Értékeltem. Majd sóztam, borsoztam még, ha keveslettem benne, de ezek teljesen ízlés függők ki milyennek szereti:DDD Utána nyomózsákba kanalaztam a krémet és belenyomkodtam a felfordított fehér részekbe. Dekoráltam egy kis lilahagymával, uborkával paradicsommal, salátával.

15 megjegyzés:

Yasmine írta...

Az nem kifejezés, hogy milyen dekoratívan! Gyönyörű lett! Nálam a szilveszterhez tartozik hozzá a kaszinótojás, de nem tudom megmondani, hogy miért. Mi a Tiédet töltött tojásnak hívjuk. Nálunk a kaszinótojás le van öntve tartármártással. Úgy is fincsi! :))

Csibe írta...

Tényleg nagyon szépek!...nyelek nagyokat!

DebiGabi írta...

Yasmine,
Köszike:DD
Különben én is pontosan úgy készítem, ha kaszinó tojás a drága:DDD Lefordítva, leöntve tartárral.

DebiGabi írta...

Csibe,
Köszönöm:-)
A kislányom egyik nagy-nagy kedvence.

Névtelen írta...

Tényleg jól néz ki, de tudok ajánlani egy light-osabb verziót, amit én húsvétkor szoktam csinálni. A tojások sárgáját sóval, borssal, mustárral és joghurttal keverem ki, valamint teszek bele sok, apróra vágott petrezselymet. A joghurttól és a petrezselyemtől nagyon könnyű és finom lesz.

Andi írta...

Nagyon guszta! A férjem is imádja, de eddig mindig anyós csinálta....De eljött az én időm!!!

DebiGabi írta...

Kedves Névtelen,
Először is jó lett volna, ha egy nevet írsz a megjegyzésed alá.
Másodszor, köszönöm a javaslatot, de nem keresek light-osabb verziót. Ez így finom, mi így szeretjük, ráadásul a joghurttal nem tudtam volna így megtölteni.

DebiGabi írta...

Andi,
Tessék kipróbálni:-)

Chef Viki írta...

Ezek a fotók... Gyönyörűséges guszták lettek, bevállalnék most 1-2 darabot :-) Sooooooook lilahagymával!!!

szepyke írta...

Jááááááj, jöttem ebédelni... Szerinted melyik tányéromat hoztam???:))))

DebiGabi írta...

Viki,
:DDD

DebiGabi írta...

Szepyke,
Van egy tippen:DDD

Judith írta...

Ujabb csodas kepek! Olyan regen csinaltam mar, koszi, hogy eszembe juttattad!

trinity írta...

Gyönyörű lett, Gabi!!! Ebbe bizony én sem tennék joghurtot, ez így a tökéletes nekem is!!

Amúgy nálad is jó ám:))
http://zamatesillat.blogspot.com/2009/11/jo-itt-nalam.html
Nem, nem visszaadom, csak én is adom-miért is ne??

DebiGabi írta...

Trinity,
Köszönöm. Köszönöm. Köszönöm.